Geluk

11 manieren om nog meer van het leven te houden wanneer je wat ouder wordt

Waarom je nog meer van het leven houdt als je ouder bent

Mensen beginnen zich eindelijk te beseffen dat de jaren na hun 50ste de beste tijd van hun leven kunnen zijn. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Één van de makkelijkste manieren om te genieten van je ‘middelbare’ leeftijd is door in ieder geval niet al die nare en beangstigende fabels te geloven wat ons allemaal wel niet zal gebeuren als we een paar jaartjes ouder worden.

Wanneer je naar de wetenschap kijkt wordt het snel duidelijk dat de aftakeling zeker niet begint als we de middelbare leeftijd bereiken! Het is eigenlijk meer een tijd van groei, verandering en verrijking. Maar voordat we deze mogelijkheden voor geluk echt kunnen omarmen moeten we eerst deze essentiële strategieën volgen.

1 Zorg ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen
Het is nooit te laat om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren. Je kunt jezelf hier niet genoeg aan herinneren.

2 Ontdek nu je echte ik
Wanneer we een bepaalde leeftijd hebben bereikt dan geeft dit ons de mogelijkheid, en misschien zelf de verantwoordelijkheid, om onszelf nu eens echt te gaan ontdekken. Om misschien zelfs eindelijk je echte doel in het leven te vinden. Tijd om die dromen eens na te gaan jagen.

3 Voel je jong
Wetende dat je lichaam en geest er nog wel even tegen kunnen zorgt ervoor dat we ons ook beter uit gaan zien en ons jonger gaan voelen. Als je je jong voelt ga je je ook jonger gedragen. Hierdoor zijn we meer productief, voelen we ons gelukkiger  en zijn meer hoopvol naar de toekomst toe.

4 Stop die negatieve gedachtes over het ouder worden en vervang deze door positieve
Krijg die connectie terug met je kinderlijke energie door je af te zetten tegen iedereen met de “het is nu te laat voor mij” houding. Wijs die oude foutieve ideeën af en omarm de nieuwe en inspirerende mogelijkheden die allemaal nog voor je open liggen

5 Stop met treuren over het verleden en leef in het nu
Het leven is vol met pieken en dalen. Zorg ervoor dat je de dingen die je betreurt in het verleden nu in je voordeel gebruikt. Zorg ervoor dat deze ervaringen je sterker maken en nieuwe energie en betekenis aan je leven geven. Gebruik ze om nieuwe mogelijkheden te creëren en zo verder vol vertrouwen in het leven te komen.

6 Zorg dat je de ‘Carpe diem’ houding erop nahoudt
Geniet van het leven, hierdoor zal je leven mooier en betekenisvoller worden.

7 Maak het jezelf makkelijk
Zorg ervoor dat je blijft genieten en maak het je hierbij gemakkelijk. Mocht je in de loop van de jaren wat slechter ter been zijn geworden dan is het helemaal niet gek om hier hulpmiddelen voor in te zetten. Laat je niet beperken in je vrijheid en denk bijvoorbeeld eens na over een scootmobiel. Een scootmobiel kun je kopen of online leasen, net wat het beste bij jouw situatie past!

8 Kleed je voor het leven wat je wilt
Gebruik je kleding om jezelf krachtiger te maken. Wees je eigen kunst project en geniet ervan om verschillende stijlen uit te proberen. Gebruik mode en kleding als een manier om jezelf uit te drukken en ontdek je innerlijke verlangens.

9 Bedenk wat hoe ver je bent gekomen
Zie hoe ver je al bent gekomen in het leven. De stappen die je al hebt genomen en de groei die je als persoon hebt doorgemaakt. Sta eens stil bij deze overwinningen.

10  Sta open voor een meer spirituele levenshouding
Als je spiritueler gaat leven zal dit je meer geluk brengen, zeker wanneer we het over tevredenheid hebben. Daarnaast verlaagt een spirituele en open levenshouding de kans op depressie en vermindert angst en stress. Het helpt ons ook te beseffen wat echt belangrijk is in het leven, terwijl we tegelijkertijd een diepere band met anderen opbouwen.

11 Wees wie je bent
Wanneer je de middelbare leeftijd bereikt hoef je niet langer naar anderen te kijken voor goedkeuring, maar kun je op jezelf vertrouwen. Luister naar jezelf en respecteer de persoon die je bent.

De realiteit is dat we door de goede medische zorg en gezonde levensstijl tegenwoordige allemaal veel langer jong blijven. Je kunt dus ook als je wat ouder wordt nog fantastische dingen doen en beleven. Geniet daarom van het feit dat je ouder wordt, dat je wijsheid bezit en dat je door je ervaringen in staat bent om het leven volledig te omarmen.