Geluk

Als je niet tevreden bent met je leven dan is het jouw verantwoordelijkheid om er iets aan te veranderen

Als je niet tevreden bent met je leven dan is het jouw verantwoordelijkheid om er iets aan te veranderen

Vaak nemen we genoegen met hetgeen waarvan we denken dat het prima en veilig is. Vaak willen ons zelfs zo graag veilig voelen dat we stil blijven staan. We zijn vaak zo bang voor verandering dat we ons niet bewegen. We geven ons geluk en ons welzijn er zelfs voor op. We kiezen ervoor om compromissen te sluiten voor ons geluk en welzijn, alleen maar omdat we niet bewegen. Terwijl we juist moeten bewegen, stappen nemen en verder moeten gaan. 

Beweeg als je je niet gelukkig voelt. Want als je gemaakt was om op 1 plek te blijven dan had je wel wortels ipv voeten gekregen. Als jij je baan niet meer leuk vindt moet je wat anders zoeken. Als je alleen blijft omdat het de rekening betaalt, het je zekerheid of aanzien geeft dan doe je het fout. Want succes heeft niets te maken met je bankrekening, het heeft te maken met hoe gelukkig je bent. 

Als je niet gelukkig bent met de mensen met wie jij je omgeeft, ga dan weg. Als je het idee hebt dat ze je eerder negatief dan positief beïnvloeden dan hebben deze mensen geen nut meer in je leven. Weggaan hoeft niet te betekenen dat je ze volledig vergeet, het betekent vooral dat jij verder gaat. Je hebt een mooie tijd gehad, maar nu is het tijd om verder te gaan en soms betekent dit dat je dit zonder hen doet. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Als je niet gelukkig bent in je relatie moet je ermee stoppen. Je partner is niet de enige persoon op aarde. Romantische relaties zijn niet alleen avondjes uit eten of een kus op je voorhoofd. Relaties zijn er om je sterker te maken, om het leven leuker te maken, niet juist zwaarder. In relaties is er geen plek voor twijfel, leugens en onzekerheden. Als je partner je leven zwaarder in plaats van lichter maakt dan is het tijd om aan jezelf te denken.

Als je ongelukkig bent met waar je woont, ga weg. Van af en toe een risico nemen en wat onzekerheid ervaren kunnen prachtig dingen komen. Blijven doen wat je altijd al deed kan een stuk enger zijn dan af een toe een risico nemen. Dus onderneem actie als je niet meer blij bent met waar je woont. Begin opnieuw 

Als je ongelukkig bent met je levenspad is het tijd om een afslag te nemen. Of het nu gaat om je opleiding of je carrière pad – neem een pauze en neem een afslag als je niet meer gelukkig bent. Ook als je veel tijd hebt geïnvesteerd om te zijn waar je nu bent, verander. Er is geen perfect moment om te switchen, je doet het als je niet meer gelukkig bent. Welk pad je nu ook volgt, neem een afslag als je niet meer tevreden bent. 

Als je niet gelukkig bent met hoe jij leven ziet wordt het tijd om je perspectief te veranderen. `Piekeren en je zorgen maken veranderen niets aan het leven. Maak je niet druk over dingen die je toch niet kunt veranderen. Bekijk je leven vanuit een andere hoek en zie weer hoe dankbaar je kunt zijn voor bepaalde elementen. 

Als je niet gelukkig bent met waar je op dit moment staat is het tijd om in beweging te komen. Het is zo simpel als dat. Vertrouw je gevoel. Soms het nemen van een risico alles wat je nodig hebt om je geluk te vinden. Je hoeft niet altijd de voors en tegens tegen elkaar af te wegen; soms is er maar één ding wat er echt toe doet: jouw geluk. Jouw geluk en jouw passie voor het leven. Je hoeft niet zeker te zijn van je volgende stap of weten wat de volgende stap is; soms is in beweging komen het enige wat je moet. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com