Geluk

7 redenen waarom het tijd is om door te gaan

7 redenen waarom het tijd is om door te gaan

Als je groeit als persoon ontdek je steeds meer over wat je wilt en realiseer jij je dat er veranderingen zijn die je moet maken. Het leven wat je leidde past je niet langer meer. Dus koester je alle mooie herinneringen maar merk je dat verder gaat..

Hieronder zie je 7 redenen dat het tijd is om door te gaan:

1 Je kunt leren van je verleden, maar je kunt er niet in blijven leven. Soms houd je het verleden zo stevig vast dat er geen ruimte is voor het nu. Soms vermijden we het nu omdat we denken dat we niet zijn waar we zouden moeten zijn in het leven. Maar waar je nu bent is exact waar je moet zijn om verder te kunnen gaan.

2 Sommige dingen zijn niet meant to be. Niet alles uit je verleden hoort in het heden. Door vast te houden aan relaties en omstandigheden die al door zijn gegaan zonder jou is als vast zitten in een plek die niet langer meer bestaat. Doorgaan betekent niet dat je de dingen uit het verleden vergeet, het betekent dat je een positieve manier vindt om zonder hen te overleven in het nu.

3 Het leven is vaak korter dan het lijkt. We klagen over de kleine dingen in ons leven terwijl andere mensen op dat moment vechten voor hun leven. Maak het mooiste van elke minuut dat je hebt op deze aarde. Want op een dag komen er geen minuten meer..

4 Sommige dingen heb je niet in de hand. En wat er ook gebeurt en hoe het ook zal aflopen, het komt goed. Laat de dingen die je niet kun controleren gebeuren. Wat als je, in plaats van heel hard drukt om het leven naar je hand te zetten, je besluit om het los te laten en om het leven te laten gebeuren? Wat als je, in plaats van altijd de controle te willen, je accepteert dat je de controle uit handen moet geven?

5 Het verleden verandert niet. Je kunt uren, dagen, weken, maanden en zelfs jaren vast blijven zitten en het verleden analyseren. Maar je kunt het verleden ook laten waar het hoort, in het verleden en zelf het licht, het heden en de toekomst opzoeken.

6 Doorgaan creëert een positieve verandering. Je kunt iedereen de schuld geven van alles wat jou overkomt, je kunt je neerslachtig en teleurgesteld voelen. Maar jij bent de enige die de macht heeft om dingen te veranderen of om te veranderen hoe jij over dingen denkt. Verandering accepteren en zelfs omhelzen is iets zeer krachtigs.

7 Nieuwe kansen staan al op je te wachten. Sta open voor nieuwe relaties, nieuwe situaties en nieuwe ervaringen. Wees niet bang voor onbekend terrein en grijp de kansen die je onderweg tegenkomt. Wees er klaar voor om te leren, om uitgedaagd te worden en wees er klaar om mensen te ontmoeten of in situaties te belanden die je leven zullen veranderen.

Als je groeit als persoon ontdek je steeds meer over wat je wilt en realiseer jij je dat er veranderingen zijn die je moet maken. Het leven wat je leidde past je niet langer meer. Dus koester je alle mooie herinneringen maar merk je dat verder gaat..

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?