Geluk

7 dingen om nooit te vergeten

Waarom jij ook een ochtenpersoon kan zijn

1 Vergeet nooit om van jezelf te houden
Door van jezelf te houden kun je deuren openen naar al het andere in het leven. Wanneer je niet van jezelf houdt dan is het ook moeilijk om liefde met anderen te delen omdat je dan niets meer voor jezelf over houdt. Van jezelf houden is het sociaalste wat je kunt doen, want op deze manier houd je voldoende energie over om aan anderen te besteden. Wat er ook in het leven gebeurt, blijf altijd van jezelf houden.

2 Mediteer zo vaak je kunt
Vele studies hebben de positieve effecten van meditatie aangetoond. Dus als je 5 of 10 minuten over hebt dan is het goed om even in contact te komen met je innerlijke zelf. Meditatie is makkelijk te leren en vergt geen moeilijke techniek. Wanneer je het lastig vindt om zelf te mediteren dan kun je begeleidende meditatie via een app op je telefoon gebruiken. Door meditatie kun je contact maken met je gevoel en je innerlijke zelf. Je ziel zal je dankbaar zijn voor je meditatie.

Gerelateerd: Waarom is meditatie goed voor je?

3 Je verdient het beste in het leven en in elke situatie
Soms komen we in situaties terecht waarin we ons helemaal niet willen bevinden. Misschien wilde je door iemand worden geaccepteerd, proberen om er bij te horen of iets anders. Maar wanneer jij jezelf en jouw wensen en behoeftes niet respecteert dan krijg je niet wat het beste is voor jou. Zorg ervoor dat je in contact staat met je gevoel om er zo achter te komen wat voor jou het beste is. (Meditatie is een goed middel om in contact met jezelf en je gevoel te komen)

4 Jij hebt speciale gaves
Denk nooit dat je minder ben dan uitzonderlijk! Geef nooit de dingen op die jou uniek maken. Zorg ervoor dat je al je talenten en gaves gebruikt. Je hoeft niet ‘normaal’ te zijn, ook al lijkt dit soms de makkelijkste weg. Kies jouw pad, ook als dit niet het populairste pad is. Want wanneer jij je gevoel en je hart volgt zul je het gelukkigst zijn!

5 Vergeet niet om tijd te maken voor vrolijkheid
We maken ons leven soms zo zwaar en serieus dat we er onder gebukt gaan. Natuurlijk moeten de rekeningen betaald worden en hebben we verantwoordelijkheden, maar plezier maken is belangrijk! Niets in het leven zou in de weg mogen staan van de dingen waar jij blij van wordt. Altijd maar werken en serieus zijn zorgt voor een saai en ongelukkig bestaan. Geniet van je leven!

6 Verander negatieve dingen in positieve
We komen nergens in het leven door negatief te zijn, dus probeer altijd positief te blijven. Probeer niet te lang te blijven hangen in negatief. Negativiteit is slecht voor je ziel en je lichaam. Dus hoe moeilijk het soms ook is, blijf je schouders eronder zetten en blijf positief.

7 Leef en laat leven
Soms gaan dingen gewoon niet zoals je hebt gepland. Mensen zullen ons pijn doen, we kunnen onze baan verliezen, een relatie komt wellicht ten einde, maar dit betekent niet dat we een wrok moeten blijven koesteren. Probeer de negatieve ervaringen achter je te laten en weer door te gaan. Richt je energie op de mooie dingen in het leven in plaats van op de negatieve.

Gerelateerd: 8 Praktische ideeën om meer spiritualiteit aan je leven te geven

www.powerofpositivity.com