Geluk

De, voor jouw sterrenbeeld, beste manier om te ont-stressen 

Hoe je volgens jouw sterrenbeeld het beste kunt ontspannen

Er wordt veel van ons gevraagd; je hebt wellicht een gezin, werk blijft doorgaan en je hebt gewoon veel op je bordje, dus het is niet zo gek dat jij je gestrest voelt! Gelukkig kan jouw sterrenbeeld je vertellen hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Of je nou vuur of water bent, jouw sterrenbeeld kan je helpen om te ontspannen.

Ram: Ga sporten
Rammen kunnen energie verbranden. Wanneer een ram te veel op haar bordje krijgt dan wordt het vuur in haar bijna ontembaar. De beste manier om te ontspannen? Nog warmer worden. Zorg dat je lichaamstemperatuur stijgt doormiddel van een flinke zweetsessie om zo de temperatuur van je temperament te evenaren. Door fysiek actief bezig te zijn kunnen rammen zich blijven focussen en kun jij je energie goed laten stromen, wat je helpt om de powervrouw te zijn die je bent.

Stier: Eet gezond
Wanneer een stier gestrest is dan heeft ze de neiging om te gaan eten. De beste manier voor haar om weer controle te krijgen is door weer in contact te komen met haar lichaam. Door naar haar lichaam te luisteren weet ze wanneer ze honger heeft en wanneer ze vol zit. Ze kan regelmatig contact met zichzelf maken door zichzelf af te vragen wat haar lichaam echt nodig heeft en hier haar keuzes op afstemmen. Wanneer een stier gezond eet en dan voelt ze zich nog levendiger en sprankelender. Gezond eten doet haar gevoelige lichaam goed waardoor ze zich rustiger voelt.

Tweelingen: Krijg informatie
Tweelingen houden van praten en leren. Hun sterrenbeeld wordt gestuurd door Mercurius – de planeet van het denken en het communiceren – dus wanneer zij zich gestrest voelt dan kan haar brein met haar aan de haal gaan. Door antwoorden te krijgen voelt zij zich rustiger. Wanneer ze feiten kent over haar situatie dan wordt het makkelijker voor haar om haar situatie te bespreken met vrienden of familie (wat ook een grote ontlader is voor de tweeling). Ze moet wel oppassen dat ze niet te veel informatie tot zich neemt – elke tweeling die zich kan verliezen op het internet herkent dit. Maar de juiste hoeveelheid kennis geeft haar geest rust.

Kreeft: Creëer een veilig nestje
Kreeften hebben een speciaal plekje nodig in huis. Ze vindt het heerlijk om thuis te zijn, omgeven door de mensen en objecten die haar dierbaar zijn, dit geeft haar een enorm gevoel van rust. Hoewel ze veel te doen heeft en ze veel dingen tegelijk heeft lopen, heeft ze tijd voor zichzelf nodig om bij te komen. Alleen zijn geeft haar rust en alleen zijn in haar fijne huis huis geeft haar ook plezier.

Leeuw: Creëer
De leeuw creëert dingen. Ze wil haar unieke persoonlijkheid delen met de wereld en ze wil hier graag erkenning voor. Wanneer zij dingen maakt of produceert komt ze tot rust. Of ze het nou gaat om het zingen van een lied, het maken van een schilderij of het koken van een maaltijd, leeuwen worden kalmer wanneer ze iets nieuws maken. Niets slechter voor een leeuw dan wanneer ze vastzit en maar naar haar telefoon blijft staren. Voor maximale ontspanning moet ze haar creativiteit delen met de wereld.

Maagd: Opgeruimd
De maagd wil dat de wereld een mooiere plek voor iedereen wordt. Wanneer deze taak te veel voor haar wordt (wat logisch is) dan raakt ze gestrest. Door een kleinere taak op zich te nemen zoals bijvoorbeeld het opruimen van haar keuken of garage dan krijgt ze een opgelucht en productief gevoel. Ze kan al haar mentale en fysieke energie kwijt in deze productieve taak. Schoonmaken of opruimen geeft direct resultaat wat goed is voor lichaam en geest.

Weegschaal: Praten
Weegschaal is het sterrenbeeld van het samenwerken. Daarom heeft de weegschaal een vertrouweling nodig die ze kan consulteren als dingen zwaar zijn. Haar sterrenbeeld is intellectueel en ze heeft veel kracht in haar hersenen die haar door moeilijke situaties helpen. Door over haar issues te praten kan ze beter nadenken waardoor ze haar stress kan verminderen. Elke partner die haar in balans brengt is een goede keuze voor een fijne praatsessie.

Schorpioen: Seks
Schorpioenen houden van verbondenheid – het mixen van het spirituele, emotionele en fysieke. Verbondenheid kan gelijk staan aan seks. Wanneer seks veilig is en wanneer ernaar wordt verlangd dan kan het heel goed werken tegen de stress van een schorpioen, omdat ze zich hierdoor echt verbonden voelt. Wanneer seks niet tot de mogelijkheid behoort dan kan het waterteken schorpioen makkelijk het fysieke gedeelte overslaan en zich focussen op het spirituele – wat ze doet door te fantaseren. Fantasie opent de weg naar de verbeelding en door zich te verliezen in haar fantasieën kan de schorpioen ontspannen.

Boogschutter: Ga filosoferen
Het vuurteken boogschutter verlangt ernaar om de betekenis van het leven te begrijpen en vraagt zich altijd af wat de zin van het leven is. Als filosoof kan het haar helpen om zichzelf te vinden, om te vinden wat zij voor deze wereld kan betekenen. Ze heeft het nodig om te weten wie zij is en waar ze voor staat, het helpt haar haar doelen te bereiken. Wanneer ze gestrest is kan ze inspiratie krijgen van grote filosofen, door inspirerende quotes lezen of door dagboeken bij te houden.

Steenbok: Maak een plan
De Steenbok is altijd haar metaforische berg aan het beklimmen – ze wil zien dat ze vooruitgaan boekt. Wanneer het pad lastig is en ze onzeker wordt dan kan dit haar stress geven. Ze moet haar pad kunnen overzien en duidelijkheid krijgen en daarom heeft ze een plan nodig. Plannen helpen haar om haar ambitieuze brein wat rust te geven. Ook een dagboek bijhouden kan haar rust geven.

Waterman: Maak een collage
Waterman is het sterrenbeeld wat in het teken staat van hoop, dromen en aspiraties. Met andere woorden, de waterman heeft een visie. Ze heeft geen tijd voor onbenulligheden, als de waterman nerveus is dan kan zij zichzelf geruststellen door te visualiseren. Wanneer ze zicht focust op hoe dingen zouden moeten voelen en hoe ze eruit zouden moeten zien dan krijgt ze haar perspectief en positiviteit terug. Door een collage te maken van de dingen die ze graag zou willen voelt ze zich rustig. Watermannen houden ook van groepen, dus samen met een groep vriendinnen plaatjes zoeken en moodboards maken vindt ze heerlijk.

Vissen: Mediteer
Vissen zijn eigenlijk de samensmelting van alle andere sterrenbeelden. Het water sterrenbeeld vissen voelt alle emoties van de mens. Ze is enorm empathisch en gevoelig en ze moet iets doen met al deze emoties en begrip. Het beste om haar stressniveau te verlagen? Meditatie. Het maakt haar hoofd leeg en het brengt haar in verbinding met haar intuïtie.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Bron Wellandgood.com Foto Talesofendearment.com