Geluk

8 Praktische ideeën om meer spiritualiteit in je leven te brengen

Wat je dus niet moet zeggen tegen iemand die een burn out heeft

Hoe kun je in deze moderne westerse wereld meer spiritualiteit in je leven brengen? Is het mogelijk om op een spirituele wijze om te gaan met alle uitdagingen die we in ons dagelijks leven tegenkomen? Onderstaand vind je 9 manieren om te leven als iemand met een wijze ziel in de wereld van nu.

1 Accepteer verandering en vrees minder
Net zoals de meesten zal je waarschijnlijk een hekel hebben aan veranderingen. Maar probeer om de veranderingen, groot en klein, die op je pad komen te accepteren. Verandering is niet altijd slecht, verandering kan je helpen groeien en je sterker maken. Verandering kan er voor zorgen dat je beter opgewassen bent tegen alles wat je in het leven tegenkomt. Ook het weten dat dingen altijd zullen veranderen zal je minder weerstand tegen verandering geven zodat je het beter kunt accepteren.

2 Leef in het moment
Emails, what’s app, berichtjes, Facebook, Instagram… hoe kun je het allemaal bijhouden. Je kunt het allemaal willen bijhouden en doodmoe zijn. Multitasken betekent minder focus. Doe één ding tegelijk en stop daar je energie in. Probeer jezelf af en toe een limiet op te leggen wat betreft je online bezigheden. Probeer ’s nachts je telefoon uit te doen, doe hem uit wanneer je met vrienden aan het eten bent of wanneer je met je kinderen een spelletje speelt. Probeer mindful met je tijd om te gaan zodat je daadwerkelijk in het heden bent en je kunt voorkomen dat de wereld aan je voorbij gaat.

3 Probeer minder verwachtingen te hebben, wees tevreden
In plaats van je te richten op je doel, probeer je te focussen op het proces. Laat het resultaat niet alles bepalen want dan is de kans op teleurstelling groot. Tuurlijk moet je doelen en dromen hebben, maar geniet ook van de weg ernaar toe. Probeer tevreden te zijn met kleine dingen en met jezelf. Zie de wereld vanuit dankbaarheid. Jij bent genoeg, wat je hebt is genoeg, het heden is genoeg.

4 Voel de connectie
We zijn allemaal mensen, hebben allemaal een universele spirit. Hoe graag je ego je ook wilt onderscheiden en wilt laten losmaken van de massa, toch is het goed om begrip, compassie en liefde voor anderen te voelen. Zelfs voor de mensen die je pijn hebben gedaan. Je vijanden zijn je spirituele meesters, vergeef ze en leer van ze. Minder wrok, meer compassie. Minder nemen, meer geven.

5 Probeer dingen simpel en overzichtelijk te houden
Probeer je leven niet te vol te stoppen met afspraken en je te veel vast te leggen. Als je te veel te doen hebt in je leven en je niet meer aan jezelf toekomt, probeer dit dan terug te dringen. Probeer prioriteiten te stellen wat betreft je activiteiten en afspraken en laat dingen vallen die niet belangrijk genoeg zijn.

Probeer, wanneer op het materiële spullen aankomt, te beseffen dat hoe meer spullen je hebt hoe minder goed jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. Probeer je leven te versimpelen.

6 Klaag minder
Klagen, wij Nederlands zijn er goed in. Je kunt de meeste dingen in het leven niet veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe jij met die veranderingen om gaat. Omarm veranderingen en wees dankbaar voor wat je hebt in het leven. In plaats van te klagen over alles wat niet gaat zoals jij het wilt. Acceptatie leidt tot geluk en blijdschap. Klagen maakt je verbitterd en boos.  Maak een wijze keuze.

7 Zie het hebben van pijn als groei
Je zult moeilijk tijden en beproevingen in je leven meemaken. Maar je kunt leren van de moeilijke periodes in je leven. Probeer met liefde en compassie te accepteren wat er op je pad komt. Probeer om te gaan met je pijn in plaats van het weg te stoppen.

8 Verstop jezelf niet
Probeer in deze wereld te zijn wie je bent. Je denkt misschien dat je niet goed genoeg bent zoals je bent of je probeert het iedereen altijd maar naar de zin te maken. Maar probeer jezelf te zijn. Weet wat je waarden en prioriteiten zijn. Je hoeft niet te veranderen voordat iemand van je houdt. Iemand houdt van je zoals je bent. Probeer de moed te vinden om te zijn wie je bent, te zeggen wat je wilt zeggen en te doen wat jij wilt.

MindBodyGreen