Geluk

 9 Mijlpalen om te bereiken voordat je 40 wordt

Een goed liefdesleven creëren

Er zijn van die momenten in je leven dat je denkt, had ik dit maar eerder gedaan. Of had ik jaren eerder deze gewoonte maar veranderd. Onderstaand zie je 9 levenslessen die voor ons allemaal handig zijn om te weten. Want de rest van je leven begint nu!

1 Koester je ouders
Wanneer je het geluk hebt dat je ouders nog bij je zijn dan is het moeilijk om in te beelden dat ze er misschien niet altijd zullen zijn. Koester ze, vertel je ouders dat je van ze houdt. We weten nooit hoe het leven loopt dus vertel je ouders vaak en oprecht hoe belangrijk ze voor je zijn.

2 Accepteer en omhels het onvermijdelijke ouder worden
We zullen er niet altijd gladgestreken en rimpelloos uitzien. Maar rimpels zijn mooi! Vergeet niet dat je het geluk hebt om rimpels te krijgen, het geluk hebt dat je oud genoeg wordt om deze rimpels te ontvangen. Ze laten zien dat je hebt geleefd, dat je wijsheden hebt opgedaan. Probeer je niet blind te staren op die rimpeltjes, het gaat om je uitstraling. Want een stralende vrouw of man die rimpels heeft is helemaal niet erg, het is juist mooi!

3 Probeer je doel te vinden
Probeer er achter te komen wat voor jou belangrijk is. Vind je het fijn om tijd door te brengen met je kinderen of kleinkinderen, heerlijk! Lijkt het je leuk om te schilderen, probeer het! Altijd al met de gedachte gelopen om een boek te schrijven, doe het! Probeer zo veel mogelijk dingen, totdat je iets gevonden hebt waar je blij van wordt, waardoor je kunt ontspannen.

4 Probeer wat te sparen voor je pensioen
Het is waar je misschien nu nog niet over na wilt denken, maar het is wel belangrijk. Hoe jonger je bent als je begint, hoe meer je kunt opbouwen. Wanneer je wacht tot je ouder bent moet je misschien je levensstijl aanpassen om te kunnen sparen of wellicht moet je toch nog langer doorwerken voordat je van je oude dag kunt genieten.

5 Doe werk wat je leuk vindt
Probeer er alles aan te doen om werk te vinden wat bij jou past. Ook als je wat ouder bent kun je nog een opleiding doen. Wanneer je op je 40ste start met een opleiding, kun je wellicht nog 20 jaar werk doen wat jij wel leuk vindt. Het is niet makkelijk en het kost tijd, je moet je oriënteren, dingen uitproberen misschien zelfs een keer meelopen bij andere bedrijven maar het is het zo waard om iets te vinden wat je leuk vindt!

6 Accepteer jezelf zonder te oordelen
Wanneer jij altijd streng voor jezelf bent en je zelf veroordeelt dan maak je het niet makkelijker voor jezelf. Probeer te accepteren wie je bent, lief voor jezelf te zijn. Door jezelf te accepteren kun jij jezelf toestemming geven om keuzes te maken die voor jou goed zijn.

7 Neem controle 
Wanneer je passief toekijkt dan loopt het leven misschien niet zoals gehoopt. Dit betekent niet dat je je leven zomaar naar je hand kunt zetten maar op sommige dingen heb je wel dergelijk invloed. Check regelmatig bij jezelf of jij wel het leven leidt wat je wilt. Je hebt maar 1 leven, probeer daar alles uit te halen wat erin zit.

8 Accepteer dat niet iedereen je leuk vindt
Probeer je tijd niet te verdoen met het pleasen van iedereen. Er zal altijd wel iemand zijn die een mindere connectie met jou voelt, dat is prima! Dat heb jijzelf toch ook met sommige mensen. Geeft niets, je kunt niet met de hele wereld vrienden zijn. Probeer je energie beter te besteden dan altijd maar te proberen het iedereen naar zijn zin te maken.

9 Maak een lijst van de dingen die je nog wilt doen
Maak eens een lijst van alle dingen die je nog graag in je leven zou willen doen. Misschien is het wel een hele korte lijst omdat je nu heel tevreden bent. Maar als je wel een lijst hebt, probeer deze dingen te doen! Geniet!

Welke inzichten heb jij gekregen de afgelopen jaren? Wat zou je willen dat je had geleerd toen je jonger was?

MindBodyGreen

Laat een reactie achter