Gezond gewicht

Gewicht verliezen met maaltijdshakes: relevanter dan ooit

Gewicht verliezen met maaltijdshakes: relevanter dan ooit

De wereld is in 2020 voorgoed veranderd. Met dank aan covid-19 zijn veel dingen anders dan we ze ooit gewend zijn. En hoewel iedereen niets liever zou willen dan dat ons leven gauw weer normaal wordt zoals het was, duurt dit waarschijnlijk nog wel even. In het begin was het misschien nog wel fijn om wat vaker thuis te zijn voor veel mensen. Dit gevoel heeft inmiddels echter plaatsgemaakt voor een bepaalde drang om juist weer terug te keren naar hoe alles was. 

Niet alleen heeft de wereld kennis gemaakt met een aantal dingen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden, er is wel meer veranderd. Zo zijn er zelfs een aantal hele nieuwe woorden voortgekomen uit deze crisis. Wat dacht je bijvoorbeeld van corona kilo’s? Een woord waar een paar jaar geleden nog nooit iemand van gehoord had, en wat helemaal niet bestond. Inmiddels is het voor veel mensen werkelijkheid.

Het woord corona kilo’s is dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen. Hiermee wordt overgewicht aangeduid wat is ontstaan door de manier waarop het leven voor veel van ons veranderd is. Omdat we minder bewegen, onder andere doordat we meer thuiswerken, vliegen de kilo’s er bij veel mensen aan. Dit is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, want er is natuurlijk altijd een oplossing. Deze gaan we hier uitgebreid doornemen. Want maaltijdshakes zijn een perfecte manier om de strijd aan te gaan met de kilo’s en terug te gaan richting je oude gewicht.

Juist nú maaltijdshakes gebruiken voor afvallen
Er zijn allerlei manieren om af te vallen. Velen hiervan werken snel, waardoor het gewenste resultaat al snel wordt behaald, maar aan dergelijke crash diëten zitten eigenlijk meer nadelen dan voordelen. Ondanks dat je snel gewicht kunt verliezen, komt het zodra je stopt vaak net zo snel weer terug. Voordat je het weet kun je dan weer van voor af aan beginnen, en dat wil niemand. 

Aan de soort diëten zit nog een nadeel. Wanneer je van de ene op de andere dag ineens veel minder gaat eten, heeft dit zijn uitwerking op je weerstand. Deze wordt namelijk stukken lager omdat je lichaam een tekort ervaart aan bepaalde voedingsstoffen die het hard nodig heeft. Hierdoor wordt je vatbaarder voor allerlei kwalen, en dat is nu juist wat iedereen wil voorkomen tijdens een pandemie. Kortom, een crashdieet is geen goed idee, eigenlijk nooit niet, en nu al helemaal niet, en heeft bovendien alleen effect op de korte termijn.

Een verantwoord dieet is dus de oplossing. Door stap voor stap gewicht te verliezen val je op een veiligere manier af met meer succes op de lange termijn als gevolg. Meer beweging en het veranderen van het voedingspatroon door gezonder te gaan eten zijn goede punten om mee te beginnen. Wanneer je dit jezelf aanleert heb je hier op den duur alleen maar meer profijt van. Maaltijdshakes kunnen je prima helpen om deze doelen te bereiken.

Wat maakt maaltijdshakes zo effectief
Net als met andere vormen van afvallen, moet je het ook met maaltijdshakes verantwoord aanpakken. Vervang niet direct al je maaltijden wanneer je net begint. Doe het verantwoord en start met dagelijks 1 tot 2 shakes. Er is ook een wezenlijk verschil tussen soorten maaltijdshakes. Maak dus de juiste keuze voor een beter resultaat. Een gedegen maaltijdshake is een prima vervanger van een maaltijd, zoals het bedoeld is. Deze zit niet vol met suiker, kleur- en smaakstoffen maar met ingrediënten die je lichaam echt nodig heeft. Denk daarbij aan bijvoorbeeld mineralen en vitamines.

Goede maaltijdshakes hebben geen conserveringsmiddelen maar zijn zoveel mogelijk natuurlijk geproduceerd. Daarbij bevatten ze voldoende eiwit. Eiwit helpt om het vervelende hongergevoel te voorkomen. Zodoende passen maaltijdshakes ook prima in een proteine dieet. Hierdoor kun je deze als volwaardige vervanger van je maaltijden gebruiken. Niet alleen helpt deze je om gewicht te verliezen, het complimenteert tevens je gezondheid. Een ander voordeel, het kost weinig tijd om een shake te maken en te nuttigen. Helemaal ideaal als je druk bent dus. Daarbij krijg je vaak nog meer goede ingrediënten binnen dan wanneer je wel een volledige maaltijd nuttigt.

In bovenstaande afbeelding kun je dus goed zien dat bij bepaalde merken maaltijdshakes te veel suikers zitten. Hoewel Voedingscentrum aangeeft dat er geen wezenlijk verschil is tussen natuurlijke (fruit) suikers en kunstmatig toegevoegd suiker, is het een fijner idee om een volledig natuurlijke shake tot je te nemen. De vier suikerklontjes die je ziet op de afbeelding bij de Be-slank pot zijn dan ook suikers gewonnen uit fruit zoals, in dit geval echte citroenen en sinaasappels. Daar komen ook zaken bij die sowieso onontbeerlijk zijn voor een gezond dieet zoals vezels. Bij veel shake merken kun je echter zien dat het een opeenhoping is van e-nummers, en andere kunstmatige zooi die je niet aantreft in gezonde voeding. Deze shakes kunnen je wellicht helpen af te vallen, maar zijn een aanslag op je algehele gezondheid.

In eerste instantie kun je kijken hoe het afvallen met shakes voor jou verloopt, waarna je het aantal shakes later alsnog uit kunt breiden. Maar een kleine waarschuwing is wel op de plaats, want te veel is nooit goed, ook niet in dit geval. Het is niet raadzaam, zelfs wanneer je al langer maaltijdshakes neemt, om er meer dan drie per dag te nemen. Een à twee maaltijden per dag vervangen is doorgaans afdoende om mooie resultaten te boeken. Heb je een strakke deadline zoals een bruiloft in het vizier, dan kun je tijdelijk 3 maaltijden per dag vervangen, maar niet langer dan vijf dagen achter elkaar. Het is altijd goed om op bepaalde momenten gewoon te blijven eten. Dan het liefste wel zo gezond mogelijk.

Ook na corona maaltijdshakes
Maaltijdshakes (van goede kwaliteit) zijn dus een ideale vervanger voor maaltijden en als shakes om af te vallen. Afvallen met shakes ervaringen wijzen uit dat maaltijdshakes een dieet makkelijk, effectief en niet onbelangrijk lekker kan maken. Nog een enorm voordeel is dat je veel tijd bespaart, waardoor je het altijd snel tussendoor kunt nemen. We kunnen echter niet genoeg benadrukken dat je wel voor de juiste soort maaltijdshakes moet kiezen. Die van Be-Slank zijn wat dat betreft een perfecte optie. Deze zijn er in diverse smaken zoals vanille, chocolade, aardbei, cappuccino, bosvruchten, mango passievrucht en banaan. Ten slotte is er tegenwoordig ook een 100% vegan variant. Want ook na corona is dit nog altijd een fijne en verantwoorde manier om af te vallen.