Gezondheid

De 2 supplementen die we bijna allemaal nodig hebben

vitaminebedrijf Viridian

Soms kom je een merk tegen waarvan je direct denkt, wauw dit is goed! Dat had ik bij het vitaminebedrijf Viridian. Viridan kiest zo veel mogelijk voor veganistische, biologische en duurzame ingrediënten. Zo is het bijvoorbeeld het eerste vitaminebedrijf van de wereld wat volledig palmolie vrij is. Gebruiken zij geen plastic, maar glazen verpakkingen en zijn ook de hulpstoffen die ze gebruiken puur natuur. Viridian probeert zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en daar kan ik me helemaal in vinden! 

Ik ben dan ook enorm trots op deze samenwerking, want ik heb nu al zo veel geleerd over vitaminesupplementen! Ik dacht namelijk altijd dat ik niet echt extra vitamines nodig had; ik leef toch gezond? Maar zo kwam ik er achter dat 80% van de bevolking een Vitamine D tekort heeft. Dit omdat we allemaal goed smeren met SPF, maar vanaf SPF8 blokkeer je al 95% van de aanmaak van Vitamine D.  Volgens KWF moet je, om je Vitamine D niveau op peil te houden, elke dag(!) 15 tot 30 minuten onbeschermd buiten zijn. Nu zit er bij mij al SPF in mijn dagcreme dus ik red dat sowieso niet. Het is voor mij dus geen overbodige luxe om Vitamine D bij te slikken.

De vegan Liquid Vitamin D3

Ik heb nog een interessant weetje voor je: 55% van de bevolking is nu flexitarisch, 4% is vegetarisch en 1% is veganistisch. Ik ben ook flexitarisch; ik eet lang niet meer bij elke maaltijd dierlijke producten. Maar dat betekent wel dat ik moet opletten dat ik voldoende binnenkrijg van voedingsstoffen die ik anders uit dierlijke bron zou halen, zoals vitamine B12. Een tekort aan Vitamine B12 kan zorgen voor concentratieproblemen, geheugenproblemen en vermoeidheid, maar ook kan het de kans op depressie vergroten. 

Toen ik dit hoorde besloot ik de Vegan Multi met 27 vitaminen en mineralen van Viridan te gaan slikken. Maar voordat ik dit deed heb ik op aanraden van de mensen van Viridian eerst gebruik gemaakt van de chatfunctie op de website van Viridian. Hier kun je advies krijgen over het slikken van vitamines. Even checken of dit inderdaad het beste supplement voor mij was, leek mij als hartpatiënt, geen overbodige luxe.

Deze chatfunctie is top! Ik moest precies aangeven wat mijn eetpatroon is, wat voor klachten ik heb etc. Echt een aanrader en direct en kosteloos te doen op www.viridian.nl. In plaats van de Vegan Multi slik ik nu de Cardio Multi omdat deze beter aansloot op mijn behoeftes.

Ik ben oprecht fan en slik nu elke dag mijn vitamines van Viridian. Ik vind het heel fijn dat hun producten zuiver en puur zijn en dat ze echt goed advies geven! Dus ik zou zeggen, maak gebruik van de chatfunctie het is super laagdrempelig en gratis. De chat is bereikbaar van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 op maandag t/m vrijdag. Eerlijk en goed advies, daar kun je wat mee. Ik heb het direct doorgestuurd aan mijn ouders :).

Samenwerking