Gezondheid

Waarom een hoortest helemaal geen slecht idee is

Waarom een hoortest helemaal geen slecht idee is

Heb jij het gevoel dat je minder goed hoort? Na het doen van een hoortest online weet je in elk geval zeker of je het al dan niet bij het rechte eind hebt. Vervolgens kun je via een gratis hoortest kijken wat de mogelijkheden zijn mocht blijken dat er inderdaad iets aan de hand is. Het is al lang geen taboe meer om gewoon te vertellen wat er aan de hand is overigens. Doe dat dus gewoon en maak het bespreekbaar, zodat je snel weer alle gesprekken om je heen goed kunt horen.

Minder horen is iets anders
Mensen vinden het toch lastig aan te geven dat ze het allemaal wat minder horen en om een hoortest aan te vragen. Minder zien is kennelijk normaal, minder horen iets anders. 

Niets is minder waar natuurlijk en bovendien kun je tegenwoordig heel veel doen om je gehoorproblemen op te lossen. Bovendien gaat verzwijgen op den duur ten koste van je werk en misschien wel je relatie. Zover moet je het niet laten komen. En dus neem je een eerste stap in de vorm van een hoortest online

Het fijne is wel dat je die gewoon in je eigen huis kunt doen. Zorg wel dat je een hoofdtelefoon in de buurt hebt. Naar aanleiding van de test volgt een score en een aanbeveling. Dan weet je dus al meer.

Volg de aanbevelingen altijd op
Mocht de score van de kosteloze hoortest minder goed uitvallen, dan zal je ongetwijfeld een bezoek aan de audicien aangeraden worden. Volg die raad altijd op. Bij de audicien kun je vervolgens een gratis hoortest ondergaan. Na afloop evalueer je met de audicien en bespreek je de mogelijkheden die er zijn om het probleem op te lossen. Een van die oplossingen zijn de hoorapparaten. 

En bij het horen van dat woord gaan bij de meeste mensen de haren recht overeind staan. Dan denken ze nog steeds aan dat inderdaad logge apparaat achter het oor. Laat je echter niet foppen, want hoorapparaten hebben zich enorm ontwikkeld de afgelopen jaren. Zo heb je tegenwoordig zogenaamde in het oor toestellen. 

Niemand die dan ziet dat je een hoorapparaat hebt. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een luidspreker in het oor of voor een apparaat – in zeer slanke vorm- achter het oor. De apparaten zijn in niets meer te vergelijken met die van vroeger. Laat dat dan het laatste zetje richting de audicien zijn.