Introvert

5 dingen die je moet weten over het hebben van een relatie met een introvert persoon

dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een introvert persoon

Introverte personen hebben zo veel aantrekkelijke en positieve eigenschappen, maar toch worden ze niet altijd goed begrepen. Soms denken mensen dat ze verlegen of niet zo sociaal zijn maar ze hebben gewoon tijd voor zichzelf nodig om hun batterij op te laden. Ze vinden mensen juist hartstikke leuk, maar het kost ze wel veel energie.

Wanneer je een relatie hebt met een introvert persoon dan moet je deze dingen weten:

1 Ze vinden het heerlijk om diepe gesprekken te voeren
Wanneer je een relatie krijgt met iemand die introvert is dan kun jij je voorbereiden op gesprekken over allerlei onderwerpen. Ze zullen in het begin hun communicatievaardigheden niet echt laten zien, maar als je ze beter leert kennen zul je zien dat je met introverte personen hele goede gesprekken kunt voeren.

2 Het duurt even voordat iemand die introvert is het achterste van zijn tong laat zien
Soms kunnen de gesprekken met iemand die introvert is in het begin moeizaam gaan, maar heb wat geduld. Ze hebben wat tijd nodig om zich op hun gemak te voelen. Vaak hebben introverte mensen niet de beste relatiegeschiedenis, dit omdat mensen vaak over ze heen lopen. Maar laat zien dat jij hem of haar wel interessant en leuk vindt en je zult zien dat ze binnen no time veranderen in een leuke en warme persoonlijkheid.

3 Ze hebben tijd voor zichzelf nodig om weer op te kunnen laden
Introverte personen krijgen energie door alleen te zijn, heb daarom respect voor hun grenzen. Als ze geen zin hebben om mee te gaan naar de kroeg, laat ze dan. De wereld gaat soms enorm snel en soms kan iemand die introvert is het niet bijhouden. Door alleen te zijn kunnen ze zichzelf weer opladen, sta ze dit ook toe. En praat ze geen schuld gevoel aan voor het feit dat ze tijd voor zichzelf nodig hebben.

4 Iemand die introvert is kan het moeilijk vinden om zijn of haar gevoelens met je te delen
Zoals we net ook al zeiden, introverte mensen hebben hun handen in het verleden vaak al eens gebrand. Ze zijn zeer gevoelig voor energie en gevoelens en voelen zich snel overprikkeld. Daarom trekken ze zichzelf soms terug, omdat ze zich anders te kwetsbaar voelen. Vertel ze daarom dat jij er altijd voor hem of haar bent en laat ze weten dat ze met je kunnen praten als ze daar klaar voor zijn.

5 Ze houden niet zo van luide en drukke plekken
Wanneer je een relatie hebt of wilt met een introvert persoon dan is het goed om te weten dat de meeste introverte mensen niet zo houden van drukken en luide plekken. Ze blijven liever met jou op de bank zitten met een goede film en lekkere hapjes dan dat ze zichzelf staande moeten houden bij een druk concert.

Onthoud dat introverte mensen gewoon balans nodig hebben in het leven. Rust na een periode van drukte, stilte na een periode van geluid en kalmte na een periode van chaos. Bied ze deze balans en je zult zien dat je een hele fijne partner hebt.

Powerofpositivity.com