Relaties

Wat we zouden moeten weten over het hebben van een relatie

De 5 meest gemaakte fouten in relaties

Vaak zijn er wel wat lessen te leren voordat je een relatie hebt waarin je rust (rust is niet het zelfde als saai!) en liefde vindt. Onderstaand vind je een overzicht van handige dingen om te weten zodat je relatie kan groeien naar een gezonde en volwassen relatie.

Communiceer vanuit je hart
Wanneer een relatie voortduurt, en je meer en meer aan elkaar gewend raakt en sleur misschien om de hoek komt kijken, is het belangrijk om te blijven communiceren vanuit je hart. Denk terug aan hoe het in het begin was, hoe je de liefde aan elkaar verklaarde. Probeer elkaar weer speciaal te laten voelen, laat merken hoe belangrijk je partner voor je is en je zal merken wat een boost dit je relatie kan geven.

Wees kwetsbaar
Wanneer je in een relatie tot elkaar wilt komen is het noodzakelijk om je open te stellen. Het is eng om je kwetsbaar op te stellen. Soms kan het minuten duren (die voelen als uren) voordat het je lukt om iets lastigs tegen je partner te zeggen. Je kunt je zelfs nerveus voelen om iets te bespreken. Maar hoe eerlijker je tegen elkaar over je gevoelens bent hoe sterker jullie samen worden. Een relatie die is gebaseerd op vertrouwen, respect en liefde zal alleen maar sterker worden wanneer jullie je kwetsbaar naar elkaar opstellen.

Probeer zelf ook te blijven groeien
Jouw partner zal je nooit compleet maken, hij zal je niet al je emotionele gevoelens beantwoorden en is niet verantwoordelijk voor jouw geluksgevoel. Je moet zelf aan het werk. Je partner kan je helpen maar jij moet het doen. Wanneer jij blijft groeien zullen jullie samen ook groeien.

Om te ontvangen moet je ook geven
Wil jij je meer gewaardeerd voelen? Meer geliefd of speciaal voelen? Laat het je partner weten maar vergeet ook jouw aandeel niet. Geef zelf ook aan je partner. Laat hem zo veel als je kan voelen dat hij gewaardeerd wordt en geliefd en speciaal is. Één persoon kan de toon binnen een relatie zetten, wees niet bang om die persoon te zijn.

Tijdens moeilijke periodes groei je
Je bent niet de zelfde persoon als dat je gister was, laat staan de zelfde persoon als een half jaar geleden. We veranderen allemaal, maar we kunnen ook samen veranderen of groeien. Een flinke test in je relatie is hoe je groeit in moeilijke tijden. De tijden dat je bang bent dat je relatie toch echt voorbij is. Groei je dan samen of groei je apart?

Probeer te leren hoe je ruzie maakt
Bevries je, word je defensief of gooi je persoonlijke dingen in een ruzie zodat je de ander bewust kunt kwetsen? Of zeg je wat je voelt, luister je naar de gevoelens van je partner en communiceer je wat je echt nodig hebt? Met andere woorden, maak je ruzie om te kwetsen of maak je ruzie om samen te groeien.

Praat over geld
Hoe ongemakkelijk het ook kan zijn, praten over jullie financiën is belangrijk. Het is belangrijk om te weten hoe jouw partner met geld omgaat, wat zijn inzichten over geld zijn. Praat over jullie doelen, dromen en prioriteiten. Wanneer jullie niet op een lijn zitten is het helemaal belangrijk om periodiek over de financiën te praten. Want geld en financiën kunnen een van de grootste ergernissen binnen een relatie zijn.

Accepteer ‘saaiheid’
Wanneer we naar de media luisteren moeten we allemaal een spannend en mega sprankelend leven hebben. We moeten in onze relaties samen een enorme energie hebben, altijd blij zijn en constant spannende dingen ondernemen. De realiteit is dat je moet werken en een huishouden hebt te runnen. Boodschappen halen en de badkamer boenen zijn nou niet echt sexy. En dat is prima. Wanneer jullie het samen fijn hebben, ondanks alle dagelijkse bezigheden dan is dat een goed teken.

Praat over seks
Intimiteit is een belangrijk aspect van een relatie. Laat je partner weten wat je wel en niet fijn vindt of wanneer je de seks saai vindt. Als je er met vriendinnen over kunt praten moet je er zeker met je partner over kunnen praten.

Probeer op één lijn te zitten
Verschillend zijn is helemaal niet erg. Maar zitten jullie op één lijn wat betreft de dingen die jullie belangrijk vinden? Vinden jullie bijvoorbeeld familie beiden belangrijk? Hebben jullie de zelfde normen en waarden? Ook al verschillen jullie persoonlijkheden nog zo veel, het is belangrijk om het als stel over de grote lijnen eens te zijn.

Probeer tijd te maken voor plezier
Plezier voegt luchtigheid en energie aan een relatie toe. Doe je telefoon weg, stop je to do lijst in een lade en heb samen plezier. Je zal er geen spijt van krijgen.

MindBodyGreen

Laat een reactie achter