Geluk

7 Manieren om je eigen hart te breken

7 Manieren om je eigen hart te breken

De grootste pijn kun je krijgen als je in gevecht bent met jezelf. Als je je eigen hart niet wilt breken doe de volgende dingen dan niet:

1 Andere mensen laten bepalen hoe jij je voelt

Als je iets voelt dan voel je het en dan is het voor jou echt. Niets wat iemand kan zeggen heeft de macht om dat te ondermijnen, ooit. Niemand staat in jouw schoenen, niemand leeft jouw leven, dus niemand kan bepalen of veroordelen hoe jij je voelt. Jouw gevoelens zijn belangrijk, laat niemand je ooit wat anders zeggen.

2 Spijt hebben van elke fout die je ooit hebt gemaakt
Als je spijt hebt van sommige keuzes die je in het verleden hebt gemaakt dan moet je stoppen om zo hard voor jezelf te zijn. Op dat moment deed jij wat je dacht dat het beste was. Als je die keuzes nu zou moeten maken, met de wijsheid die je nu hebt, had je het waarschijnlijk anders gedaan.

3 Negativiteit

Het maakt niet uit hoeveel negativiteit je door anderen voor je voeten geworpen wordt, je hoeft hier niet aan mee te doen. Jij beslist hoe jouw ziel groeit. De mate van jouw geluksgevoel hangt af van de kwaliteit van jouw gedachtes. Dus wees positief. Laat je niet meesleuren in de negativiteit van anderen, je beste dagen liggen nog voor je.

4 Liefde overhaasten
Een goede relatie ontstaat wanneer twee mensen elkaars verleden accepteren, elkaars heden steunen en genoeg van elkaar houden om elkaars toekomst aan te moedigen. Overhaast de liefde daarom niet. Vind een partner die je aanmoedigt om te groeien en die je tegelijkertijd accepteert zoals je bent. Echte liefde is het waard om op te wachten.

5 Vasthouden aan mensen die niet willen blijven
Het is pijnlijk als je gedag moet zeggen tegen iemand die je niet los wilt laten. Maar het is nog pijnlijker als je ze vast blijft houden terwijl ze niet willen blijven. Als iemand jou niet dezelfde liefde toont die jij aan hen geeft en zich gedraagt alsof jij niet belangrijk bent, dan heb jij hen ook niet nodig. De enige mensen die jij in je leven nodig hebt zijn de mensen die echt om je geven.

6 Alle opbouwende feedback die je krijgt negeren

De ergste leugens zijn de leugens die jij jezelf vertelt. Een echte vriend zal altijd de waarheid spreken, zelfs als het pijn doet. Dus denk niet dat iedereen die kritiek op je heeft meteen stom is. Sommige mensen geven echt om je en ze vertellen jou de waarheid die je zelf niet wilt of kunt zien.

7 Opgeven

Soms is het leven moeilijk en heb je geen idee welke kant je op gaat. Maar hoe bang, moe of verloren jij je ook voelt, blijf je focussen op de weg die voor je ligt. Blijf ademhalen, neem elke keer een stapje en geef niet op. Vertrouw op de toekomst en blijf doorgaan.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?