Geluk

5 levenshoudingen die je leven positief veranderen

Hoe ver gaan we om aardig gevonden te worden?

Als ik de loterij win dan…. ga ik elke dag sporten want dan heb ik een personal trainer, dan zeg ik mijn baan op en ga ik iets doen wat ik echt leuk vindt, dan ga ik reizen, dan..

En wat nou als je nooit de loterij wint, doe je dan nooit de dingen die je eigenlijk echt wilt doen? Of zorg je in plaats van de loterij te winnen dat je door je eigen creativiteit, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen wint en dat je de dingen kunt doen die je echt wilt?

Onderstaand vind je 5 levenshoudingen die je leven positief veranderen:

1 Onderneem kleine acties, elke dag
Je kunt wachten tot iemand aanbelt en je de baan van je dromen geeft, totdat je lichaam ineens transformeert, je opeens een deal met een uitgever sluit omdat je een boek schrijft. Vaak zie je het succes van andere mensen, maar wat je niet ziet zijn de kleine stapjes en acties die zij hebben ondernomen om daar te komen.

Succes en geluk zit niet in het hebben van een fantastisch lichaam of het uitgeven van een bestseller boek. Ze zijn niet de dromen die uitkomen. Nee succes is het piekeren over hoe jij je rekeningen moet betalen omdat je net voor jezelf bent begonnen. Succes is het leren communiceren met een nieuwe partner waar je van houdt. Succes is 1 minuut langer kunnen hardlopen dan vorige week. Als je grote resultaten wilt zien dan moet je beginnen met het ondernemen van kleine acties. Kleine acties triggeren grote veranderingen.

2 Vertel de waarheid
Je leven kan drastische veranderen als je het aandurft om de waarheid tegen jezelf en tegen anderen om je heen te vertellen. Vertel de hardop waarheid tegen jezelf over je relatie, je kantoorbaan, over wat je graag zou willen in het leven.

Zodra de waarheid uitgesproken is lijkt het soms alsof vrienden, familie en het universum allemaal samenwerken om jou daar te krijgen waar je hoort te zijn. Als je stopt met vechten tegen de stroming van het leven zul je merken dat je kunt meevaren op de stroming. Het idee van het vertellen van de waarheid kan eng zijn, maar het werkt vaak juist heel bevrijdend. Vertel de waarheid en wees niet te bang om je zekerheden waar je diep in je hart toch niet gelukkig van wordt los te laten.

3 Blijf volhouden
Blijf volhouden als je moe bent, als je het druk hebt of als je geen inspiratie meer hebt. Blijf altijd volhouden, neem je rust maar houd vol. Maak de belofte met jezelf dat je elke kans die je krijgt vanaf nu aangrijpt. Zeg eens ja tegen dingen die je vroeger niet zo snel had gedaan. Soms doe je dingen en komt er niets uit, maar de volgende keer kun je juist weer enorm worden beloond en kun je weer nieuwe kansen creëren, nieuwe vrienden maken of nieuwe ideeën krijgen.

4 Leer te houden van je lichaam
Hoe behandel jij jouw lichaam? Hoe zorg jij ervoor? Voed je het roekeloos met slechte dingen of mat je het af door work-outs die veel te ver gaan? Je lichaam is alles wat je hebt in dit leven. Zorg ervoor. Voed het op de juiste manier, maak het krachtig door te sporten en laat het rusten wanneer het moe is. Leer te genieten van je lichaam, van je heupen, je borsten, je rondingen en je seksualiteit. Focus jezelf niet meer op het hebben van een bepaalde kledingmaat, dat slaat nergens op. Focus je op een energiek en gelukkig lichaam wat straalt, stukken belangrijker!

5 Het is niet erg om bang te zijn
Als je bang bent dan betekent dit dat je iets doet wat belangrijk is. Als je nergens bang voor bent dan sta je eigenlijk stil. Je kunt best even stil staan in je leven, op adem komen. Maar blijf niet te lang stil staan. Weet dat angst soms betekent dat je iets doet wat je leven nog mooier maakt. Natuurlijk is het eng om voor jezelf te beginnen, om met iemand te daten, om jezelf uit te spreken of om jezelf te zijn. Maar je krijgt er zo veel voor terug als jij besluit om je angsten te overwinnen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

MindBodyGreen