Bewegen Gezondheid

Waarom tennis zo goed is voor je gezondheid!

Tennis is goed voor je gezondheid

Tennis is leuk! Het is gezellig, het is een leuk spel, het is ontspannend, je kunt het op elk niveau en op elke leeftijd doen en het is goed voor je gezondheid! Hieronder vind je een aantal redenen om nu gewoon een keer een tennisracket aan te schaffen en ervoor te gaan.

1 Het is een fullbody work-out
Als je tennist train je je hele lichaam. Je gebruikt het onderste deel van je lichaam om te rennen, te stoppen en te springen. Daarnaast train je automatisch je core en door de bal op een goede manier te slaan train je ook je armen, je bovenrug en je nek. 

2 Het is goed voor je hart
Tennissen heeft een gunstig effect op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Zo verbetert regelmatig tennissen het cholesterolgehalte in het bloed, draagt het bij aan een gezonder lichaamsgewicht en draagt het bij aan een verlaging van de bloeddruk. Tennissers hebben op middelbare leeftijd een 55% lagere kans op hart- en vaatziekten dan niet-tennissers. Dit kwam naar voren uit een onderzoek waarin studenten die aan tennis, golf, basketbal en honkbal deden ruim 20 jaar werden gevolgd.

3 Het is goed voor je bot-gezondheid
Tennis is niet alleen goed voor je hart en spieren, het is ook goed voor je botten. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je botmassa verhoogt en het zorgt ervoor dat je in de loop van de jaren minder snel botmassa verliest. Het Amerikaanse National Institute of Health benoemt tennis als één van de activiteiten die uitermate geschikt zijn voor het verkrijgen van sterkere botten. Het is natuurlijk wel belangrijk om goede tennisschoenen te dragen, zo voorkom je blessures en draag je nog beter bij aan je bot-gezondheid. Kijk eens op www.tennisplanet.nl voor verschillende soorten tennisschoenen die op verschillende wijze steun geven. 

4 Het is goed voor je mentale gezondheid
Tennis doe je niet alleen met je lichaam, ook je brein speelt een grote rol bij een potje tennis. Tijdens tennis moet je creatief en tactisch denken, kunnen plannen en werken aan de coördinatie van verschillende delen van je lichaam. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat sporten waarbij je veel moet nadenken (zoals tennis) onze brein-functie op verschillende manieren kan verbeteren. Daarnaast heb je tijdens tennis helemaal geen ruimte meer in je hoofd om na te denken over je problemen op je werk of je boodschappenlijstje, daarom is je hoofd ook helemaal leeg na goede tennissessie. 

5 Het is goed voor je humeur
Volgens een onderzoek wat gedaan is door wetenschappers in Connecticut zijn tennisspelers optimistischer, zelfbewust, minder nerveus, boos en depressief dan mensen die andere sporten beoefenen. Als dat niet voldoende motivatie is om de baan op te gaan! Zoek je nog een leuke outfit, goede schoenen of een goed racket? Kijk dan eens op www.tennisplanet.nl de tennisspecialist van Nederland. In de online tennisshop vind je het grootste assortiment in tennisartikelen van Europa.