Relaties

4 feiten over relaties die elk stel zou moeten kennen

4 feiten over relaties die elk stel zou moeten kennen

1 Je partner is niet perfect
Oké je partner is dus niet perfect, nou en? Goede relaties komen niet door perfect mensen, als dit namelijk het geval was dan zouden er geen goede relaties bestaan. In plaats daarvan gaan goede relaties over 2 mensen die bij elkaar passen, die blijven kijken naar het goede in elkaar, die respect voor elkaar hebben, die elkaar steunen en die elkaar kunnen vergeven. Niemand is perfect en blijven hangen in de imperfecties van je partner vergiftigt je relatie. Leer om kleine dingetjes los te laten en focus je op de goede kanten van je partner. 

2 Je partner kan je leven niet compleet maken
Als je een relatie begint en je denkt dat je partner je beste vriend, je raadgever, je coach, je verzorger en je geliefde wordt dan zul je teleurgesteld raken in je relatie en je partner. In plaats daarvan is het goed om deze eigenschappen ook te zoeken in je vrienden, familie en jezelf. Op deze manier leidt je een voller leven en heb je een fijnere relatie. Kijk daarom eens goed naar je verwachtingen en laat deze los als ze niet realistisch zijn. Jij en je partner zullen gelukkiger zijn en je relatie zal beter worden. 

3 Je krijgt uit je relatie wat je erin stopt
Als je tijd en energie besteedt aan het sterker laten worden van je relatie dan is de kans groot dat je beloond wordt met een sterkere relatie. Dit is natuurlijk geen garantie, maar vaak loont de moeite wel. Praat regelmatig met elkaar over de dingen die goed en minder goed gaan in jullie relatie. Wees eerlijk tegen elkaar over hoe jullie beiden dingen kunnen verbeteren en accepteer feedback van je partner. Zorg er daarnaast voor dat je je partner laat zien dat je interesse hebt, dat je hem of haar aantrekkelijk vindt, dat je elkaar steunt en dat je respect voor elkaar hebt.

4 feiten over relaties die elk stel zou moeten kennen

Bewaar dit artikel op Pinterest

4 Liefde is een werkwoord
Je bent verliefd en krijgt een relatie met elkaar. Jij en je partner hadden diepe gevoelens voor elkaar. Deze gevoelens zullen over de jaren vervagen en overgaan in houden van. Maar er zullen ook momenten zijn dat deze gevoelens erg zwak zijn of er gewoon niet meer lijken te zijn. Onthoud dat liefde uit meer bestaat dat dan deze gevoelens. Liefde is een verbond, liefde is je aan elkaar committeren en liefde is elkaar blijven steunen en respect voor elkaar blijven houden. Als je er zo instaat zullen de gevoelens die soms ver weg lijken uiteindelijk weer terugkomen en jullie relatie zal weer een stukje sterker zijn.