Geluk

Er is altijd iemand die meer heeft dan jij, wen eraan

Er is altijd iemand die meer heeft dan jij

Er is altijd iemand in de wereld die meer heeft dan jij, dus wen er maar aan. Er zijn fascinerende cijfers over miljonairs die hun vermogen verloren. Er is onderzoek gedaan naar mensen die meer dan 2 miljoen dollar hadden, maar die nu geen miljonair meer zijn. Toen werd gevraagd hoe het kwam dat ze hun fortuin waren verloren, gaf 40% van de ondervraagden hetzelfde antwoord: “We kregen vrienden die nog meer geld hadden en we zijn ons geld verloren omdat we hun bestedingspatroon probeerden te matchen.” 

Dit is toch bijzonder, maar ook een eye opener. Want er is dus altijd iemand die meer heeft dan jij en je kunt dit uitgave patroon nooit bijbenen. Want er zal altijd iemand zijn die voor jou loopt:

  • Er zal een collega zijn die meer heeft dan jij
  • Er is een buurman in de straat die meer heeft dan jij
  • Er is iemand uit je vriendengroep die meer heeft dan jij
  • Er zijn ouders van je kinderen hun klasgenootjes die meer hebben dan jij

Dit zal altijd zo zijn en daar kun je op verschillende manieren mee omgaan. 

  1. We worden jaloers en bitter omdat iemand meer heeft dan jij.
  2. We accepteren het en besluiten ons geluk te vinden met de dingen die we wel hebben.

Het is duidelijk, dat om een gelukkig en tevreden leven te kunnen leiden, we moeten kiezen voor nummer 2. Maar de werkelijkheid is dat we te vaak kiezen voor nummer 1. Hierdoor vergelijken we de dingen die wij bezitten met de dingen die andere mensen bezitten. We vergelijken de grootte van ons huis, het formaat van onze auto, onze laatste vakantie bestemming, de leeftijd waarop we met pensioen kunnen of ons loonstrookje.

Vaak worden we niet vrolijker van deze vergelijkingen. Want er altijd iemand die meer heeft. Je vindt geen geluk in het vergelijken van jouw spullen met dat van een ander. Je denkt misschien dat wanneer jij je dure auto hebt of in je mooie huis woont dat je dan gelukkig bent, maar dit is niet waar. 

Want als je dit artikel leest ben je al heel rijk; je hebt een telefoon of computer waarop je dit leest. Wat betekent dat je waarschijnlijk ook geld hebt voor eten, kleding en een dak boven je hoofd. Je hebt misschien niet de duurste kleding, je eet misschien niet in de chiqueste restaurants en je hebt misschien niet het mooiste huis van de straat, maar je hebt genoeg. Want ja er is iemand op deze wereld die meer heeft dan jij, maar er is ook iemand die minder heeft dan jij. 

En die persoon die minder heeft dan jij is hartstikke gelukkig en tevreden omdat hij of zij ervoor heeft gekozen om gelukkig te zijn met wat hij heeft in plaats van zichzelf altijd maar met andere mensen te vergelijken. 

Er is iemand die meer heeft dan jij, maar jij hebt veel redenen om dankbaar te zijn voor wat je wel hebt. Je hebt alles om geluk te vinden, dus stop met vergelijken. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?