Hooggevoelig

6 dingen die hoogsensitieve personen anders doen dan anderen

6 dingen die hoogsensitieve personen anders doen dan anderen

Iemand die hoogsensitief is, heeft meestal een extreem goede intuïtie en begrijpt de mensen om zich heen vaak een stuk beter dan dat anderen doen. Zij begrijpen de wereld misschien net ietsje beter dan de rest. En ze leven ook net even anders. Dit zijn de 6 dingen die hoogsensitieve personen anders doen dan anderen.

1 Ze willen connecten met de wereld
Hoogsensitieve personen hebben de drang om alles net iets dieper te voelen. Ze willen in alles de magie zien en de wereld van elk perspectief bekijken. Juist daarom gaan ze net iets dieper in gesprekken met (onbekende) mensen.

2 Ze behandelen iedereen gelijk
Ze zien iedereen als unieke individuen. Ze kijken naar de ziel van een persoon, niet naar hoe zij eruit zien.

3 Ze luisteren liever dan dat ze praten
Hoogsensitieve personen houden er niet heel erg van om over zichzelf te praten. Ze luisteren daarom liever naar wat anderen te zeggen hebben. Misschien wel juist daarom dat anderen vaak naar hen toekomen om hun hart te luchten.

4 Ze volgen hun intuïtie
Ze zullen voornamelijk naar hun hart luisteren en hun intuïtie volgen, dat is de sterkste begeleiding die een mens kan hebben. Alhoewel ze vrijwel alles overdenken en overwegen, hun uiteindelijke beslissing wordt altijd gemaakt vanuit hun onderbuikgevoel.

5 Ze verplaatsen zich altijd in iemand anders
Hoogsensitieve mensen zullen anderen nooit veroordelen zonder dat ze weten hoe een ander zich voelt. Zij weten namelijk dat we allemaal verschillend zijn. We leiden verschillende levens, vinden andere dingen leuk, genieten allemaal van verschillend eten en hebben allemaal onze verschillende regels.

6 Ze kunnen erg op zichzelf zijn
Een andere kant van hoogsensitief zijn, is dat je soms even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Omdat je de energieën van anderen gemakkelijk overneemt, kan dat wel eens overweldigend zijn. Daarom zullen een hoop hoogsensitieve personen hun vrije tijd vooral voor zichzelf houden. Ze isoleren zichzelf van de rest van de wereld, om op deze manier weer helemaal op te laden.

De enige manier om te schitteren is door jezelf te zijn. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar onthoud dit: al die mensen waar jij tegen op kijkt, zij doen waarschijnlijk wat zij willen. Ze doen wat zij leuk vinden en het maakt ze niet uit wat anderen daar van denken.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

The Power of Silence