Geluk

Voor alle prachtige vrouwen die te veel nadenken en te veel geven

Voor alle prachtige vrouwen die te veel nadenken en te veel geven

Je kunt geen belangrijk besluit nemen zonder er eerst minimaal een week over na te denken. Nou ja over na te denken, een obsessie over te hebben kun je soms beter zeggen. Je vindt het daarnaast moeilijk om dingen die je dwars zitten los te laten. Je vindt het lastig om te genieten van het moment, omdat je overal zo veel over nadenkt. 

Je gedachtes staan bijna nooit stil en dit vind je één van je minpunten, want terwijl iedereen mee gaat met de flow, vind jij het lastig om je over te geven. Maar hopelijk word je met dit artikel wat duidelijk, want hoewel het soms lijkt alsof het overal over nadenken je alleen stress en spanningen geeft is dit niet helemaal waar. Want overal over nadenken betekent ook dat je veel geeft. Je denkt veel na omdat je veel om dingen geeft.

Je hebt een groot hart en je hebt de wereld veel te bieden. Als je iets doet dan doe je het met heel je hart. Als je van iemand houdt dan houd je van die persoon met heel je hart. Als je om iemand geeft dan geef je met heel je hart. 

Je geeft zonder angst om andere mensen. Je geeft zonder grenzen en je doet alles om de mensen om je heen gelukkig te maken. En omdat je zoveel om anderen geeft wil je dat alles perfect is. Je streven naar perfectie komt ook voort uit je onzekerheden en angsten. Want je geeft ook veel om de meningen van anderen. Ergens in je hoofd heb je misschien toch altijd het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet goed genoeg je best doet.

Dus ja, te veel nadenken komt ook door onzekerheid. Door je behoefte aan acceptatie, liefde en respect. Maar te veel nadenken komt ook doordat jij in staat bent om van iedereen het goede in te zien. Om van mensen te houden. Je geeft echt om de mensen die dicht bij je staan en je zou alles voor ze doen. En als je zo veel van anderen houdt dan kun je niet voorkomen dat je veel nadenkt. Mensen die hebben geaccepteerd dat hun hoofd nooit stilstaat weten dat dit komt omdat ze zo veel om anderen geven. Dus als je ooit weer eens baalt omdat je te veel nadenkt, weet dan dit komt omdat je zo veel om anderen geeft. En als je dit weet, zie je jouw razende gedachtes misschien niet meer als minpunt, maar juist als een pluspunt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?