Relaties

De hele dag op elkaars lip? Met deze tips houd jij je relatie goed

relatie binnen blijven corona virus

Het Corona virus, de hele wereld staat op zijn kop. Maar niet alleen de wereld, ook bij ons thuis is alles anders. Door het Coronavirus zitten jij en je partner opeens dag en nacht op elkaar lip en dan is het niet zo gek als je elkaar op de een gegeven moment op de zenuwen gaat werken. Maar hoe houd je toch de sfeer goed? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1 Kies ervoor om van elkaar te houden, zelfs op de momenten dat je elkaar even niet zo aardig vindt. Liefde is een keuze.

2 Zorg ervoor dat je samen blijft lachen. Deel kleine momenten van vreugde en probeer een reden te vinden om samen te lachen.

3 Vooral als je zo dicht bij elkaar op de lip zit zul je discussies krijgen, onthoud dat er bij discussies of ruzies geen winnaar of verliezer is. Je wint samen of je verliest samen, probeer daarom samen een oplossing te vinden.

4 Wanneer je een fout hebt gemaakt geef dit dan aan je partner toe.

5 Je ziet alles van je partner, hoe hij telefoongesprekken voert met zijn collega’s. Hoe hij dingen in het huishouden wel of niet aanpakt, maar wees je partners grootste fan, niet zijn grootste criticus. Blijf elkaar steunen.

6 Geef elkaar af en toe een compliment. Benoem hoe knap je het vindt dat je partner zo veel geduld heeft met de kinderen of dat hij na zo’n drukke dag weer wat lekkers op tafel heeft gezet.

7 Doe dingen voor elkaar. Als je ziet dat je partner moe is van de hele dag thuiswerken en op de kinderen letten, dan kun je uit jezelf voorstellen om bijvoorbeeld de kinderen alleen naar bed te brengen of om alleen de afwas te doen.

8 Geef elkaar de ruimte, als je partner zichzelf terugtrekt op zijn kantoor, het toilet of onder de douche dan is het fijn als deze ruimte gegeven wordt.

9 Vergeet niet om elkaar te bedanken. Bedank je partner als hij wel zijn vieze kopje in de vaatwasser heeft gezet ipv er bovenop. Noem het als hij wel de volle wasmand mee naar beneden neemt. 

10 Wandel samen een rondje door de buurt. Zo zijn jullie er even uit en is het makkelijk om dingen te bespreken. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?