Introvert

16 lieve dingen waarvan elke introvert wenst dat iemand dit af en toe voor haar zou doen

dingen die elke introvert wenst dat iemand voor ze zou doen

Wij introverte personen zijn zelden de meest luidruchtigen in de ruimte. We vinden het niet erg om even alleen te zijn en staan eerder achter- dan vooraan. Als resultaat worden we in sociale situaties, in groepen en soms zelfs in intieme relaties snel over het hoofd gezien. Daarnaast vinden we het lastig om onze wensen kenbaar te maken. En natuurlijk kunnen we niet voor elke introvert spreken, maar onderstaand vind je gebaren die de meeste introverte personen enorm waarderen:

1 Gewoon aanwezig zijn. Niet praten, gewoon zijn. Iets doen in dezelfde ruimte. De ene zit achter zijn laptop, de ander leest een boek. En als je dit met je partner doet dan krijg je bonuspunten als je ondertussen elkaars voeten aanraakt :).

2 Als je introverte vriend of vriendin verdrietig of overstuur is dan is het goed om haar, in plaats van te overladen met vragen of haar in de spotlight te zetten, gewoon een hand op de schouder of een knuffel te geven. Zeg dan: “Zodra jij er klaar voor bent kunnen we erover praten.”

->16 dingen die je alleen begrijpt als je introvert bent

3 Als je introverte vriend of vriendin vroeger weg wilt gaan van een event of feestje, dit simpelweg accepteren. Niet zeuren dat hij of zij al het plezier mist en dat ze veel te snel vertrekt. Gewoon: “Leuk dat je er was.”

4 Als je merkt dat jouw introverte vriend of vriendin probeert om iets in een groep te zeggen, maar iedereen negeert haar en spreekt erdoor heen. Zeg iets als: “Wacht X maakt een goed punt.” En luister vervolgens tot ze helemaal klaar is.

5 Zet je introverte vriend niet in ongevraagd in de spotlight. Dus zing geen ‘lang zal ze leven’ in een vol restaurant, nodig haar niet uit om karaoke te doen voor een volle zaal etc. Sommige introverte mensen vinden aandacht niet zo erg, maar anderen haten het.

->6 dingen die onbegrijpelijk zijn als je introvert bent

6 Als jouw introvert niet uit zijn of haar woorden lijkt te komen, ga dan de druk niet opvoeren. Zeg dat het prima is en dat ze haar tijd kan nemen.

7 Verwacht niet dat jouw introverte vriend of partner meegaat naar elk feestje, event, happy hour of wat dan ook. En heb daar vrede mee.

8 Ga geen dingen invullen omdat jouw vriendin introvert is. Zoals dat ze geen leiding zou willen geven aan een groep mensen, dat ze niet naar dat feestje wil, dat ze onzeker is of verlegen. Vraag het, want je kunt niet in haar hoofd kijken.

9 Laat jouw introverte vriend(in) ook praten over haar interesses. We vinden het echt leuk om over iets te praten waar we gepassioneerd over zijn.

10 Als jouw introvert moeite heeft om ergens een besluit over te nemen laat haar dan, geef haar de tijd en zet haar niet onder druk.

-> De 6 verborgen krachten van introvert personen

11 Luister, en luister oprecht, naar hoe de dag van jouw introverte vriendin was. Zij heeft ook wel eens behoefte om haar hart te luchten.

12 Zeggen: “Je ziet er moe uit, heb je wat tijd voor jezelf nodig?”

14 Geef je vriend(in) de tijd om zich klaar te maken en voor te bereiden op jullie afspraak. App niet 10 minuten van te voren om vervolgens te verwachten dat ze direct enthousiast is over jouw plan.

15 Onthoud dat introverte personen ook gewoon mensen zijn die andere mensen nodig hebben en die zich geliefd, gewaardeerd en geaccepteerd willen voelen.

16 Spendeer af en toe ook tijd alleen met jouw introverte vriend(in). Quality time voor jullie samen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Ook interessant: Waarom introverte mensen zich vaak een buitenstaander voelen