Geluk

6 dingen die onbegrijpelijk zijn als je introvert bent

6 dingen die onbegrijpelijk zijn als je introvert bent

1 Wanneer iemand denkt dat tijd alleen doorbrengen saai is
Als je extraverte vriendinnen hebt dan weet je waarschijnlijk ook dat zij het niets aan vinden om alleen te zijn. Als ze alleen thuis zijn omdat man en of kinderen de deur uit zijn dan bellen ze onmiddellijk hun vriendinnen om af te spreken. Voor mijn extraverte vriendinnen is alleen tijd doorbrengen niet alleen saai, maar bijna een straf. Terwijl ik het heerlijk vind om het huis voor mij alleen te hebben. Lekker een boek lezen, een film kijken, hapjes erbij en genieten van de rust, love it!

2 Mensen die maar blijven praten
Je kent het wel, je collega komt bij de koffieautomaat staan en blijft maar kletsen. En het gaat ook nog eens nergens over. Natuurlijk kletsen wij introverte mensen soms ook een eind in de ruimte. Zoals bij onze partner of beste vriendinnen, maar mensen die tegen iedereen aan praten en die maar blijven praten (en van jou verwachten dat je maar blijft luisteren)… eh vermoeiend.

3 Populair willen zijn
Introvert zijn betekent niet dat we het niet belangrijk vinden om aardig gevonden te worden of dat we geen sociale vaardigheden hebben (laat dit even duidelijk zijn). Maar als je introvert bent snap je er vaak helemaal niets van dat mensen bv op social media populair willen zijn. Dat ze alles online delen en dat ze het liefst zo veel mogelijk likes krijgen. Of dat er mensen zijn die graag willen dat iedereen ze leuk vindt en dat ze daar ook veel tijd insteken. Als je introvert bent dan investeer jij je tijd en energie meestal liever in een paar, voor jou belangrijke, mensen en de rest zal je een worst wezen.

4 Grote feesten, netwerken en drukke restaurants, bars en clubs
Veel mensen die extravert zijn vinden het leuk en gezellig als ze in een bruisende drukke omgeving zijn. Ze vinden het heerlijk in een drukke bar en genieten van een druk bezocht restaurant. Voor veel introverte mensen kan dit juist enorm vermoeiend zijn en staan dit soort sociale evenementen niet automatisch gelijk aan plezier.

5 In de spotlight staan
Sommige mensen zie je opbloeien als ze in het middelpunt staan. Ze vinden het geen probleem om een speech te geven aan ruimte vol mensen en voor een presentatie draaien ze hun hand niet om. Ze maken grappen en winden het publiek om hun vinger. Als introvert kan ik daar wel eens verlangend naar kijken. Want als introvert voel ik me het meest op mijn gemak als ik op de achtergrond blijf, laat ik liever een kies trekken dan dat ik een presentatie geef en begin ik alleen al te stotteren als ik mezelf alleen maar hoef voor te stellen in een groep mensen.

6 Sociale dingen doen om de tijd door te komen
Hoor je het je extraverte vriendin zeggen: “Natuurlijk ga ik naar dat feestje, wat kan ik anders doen vanavond?” Voor mij als introvert is deze zin ondenkbaar. Ik denk namelijk: “Ik wil niet naar dat feestje, ik wil vanavond lekker met een wijntje op de bank mijn favo serie kijken.” Het is niet zo dat ik altijd het liefst alleen ben, als introvert heb ik ook mensen en goede vriendschappen nodig. Maar als ik mag kiezen tussen ergens heen gaan omdat ik toch niets anders te doen heb of een avondje met mezelf op de bank dan kies ik toch echt voor de bank!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?