Gezondheid

Wat kun je doen tegen acne?

HOe kun je acne behandelen

Acne is een erg vervelende huidaandoening die je behoorlijk onzeker kan maken. Veel mensen hebben tijdens hun pubertijd in meer of mindere mate last van acne. Helaas verdwijnt acne niet altijd wanneer mensen uit de pubertijd komen; veel mensen hebben op latere leeftijd nog steeds last van acne. Veel mensen met acne hebben al van alles geprobeerd om van hun acne af te komen en helaas vaak zonder resultaat. Terwijl onjuiste behandeling van acne zelfs littekens kan veroorzaken. 

Hoe ontstaat acne?
Door invloed van hormonen worden talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug groter waardoor ze dikkeren talg produceren. Maar acne kan ook komen omdat de afvoerkanalen verstop raken, deze afvoerkanalen voeren normaliter het talg naar de huid af. Dit kan komen omdat huidschilfers niet goed van de huid afschilferen en gaan samenklonteren. Ook kan er een bacterie in het talgkliertje komen, die het afvoerkanaal beschadigd. Uiteindelijk knapt het talgkliertje en het talg komt in de omliggende huid terecht waardoor je een ontsteking krijgt. 

Acne behandelen
Hoe kun je acne nou het beste aanpakken? Daar is helaas niet 1,2,3 een antwoord op te geven. Maar er zijn verschillende dingen die je kunt proberen die een positief resultaat kunnen geven. Probeer in ieder geval naar je levensstijl te kijken. Acne kan onder invloed van hormonen ook van binnenuit komen. Dus kijk eens kritisch naar je levensstijl, stress en voeding. Daarnaast kun je naar huisarts gaan, je huisarts kan je mediatie voorschrijven of je doorverwijzen naar een dermatoloog. 

Maar je kunt ook contact opnemen met een huidspecialist zoals bijvoorbeeld Huidzorghouten.nl . Samen met een specialist kun je kijken of bijvoorbeeld peelings, microdermabrasie, micro-needling therapie of fractionele laserbehandelingen geschikt zijn voor jouw huid. Dankzij dergelijke behandelingen worden ontstekingen vaak behoorlijk minder en verminderen ook littekens door acne. Het kan de moeite waard zijn om te informeren of deze behandelingen (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar. 

Huidzorghouten.nl