Gezondheid Recepten

Minder vlees eten? Vind hier inspiratie voor lekkere en makkelijke recepten

recepten inspiratie

Ook wij proberen minder vlees te eten en dat vind ik nog steeds best een uitdaging. Al moet ik zeggen dat het ons wel steeds makkelijker af gaat. Ik kan niet zeggen dat ik volledig vegetarisch eet, maar thuis eet ik in ieder geval geen vlees meer. Als we bij andere mensen gaan eten of we gaan uiteten dan pas ik me aan aan de meerderheid en eet ik ook gewoon vlees mee. 

Maar zoals ik net al zei, ik vind het nog steeds wel een uitdaging om vegetarisch te koken. Vooral omdat ik het gewoon niet gewend ben. Ik ben opgegroeid met elke dag aardappels, vlees en groente en één keer in de week aten we macaroni. Daarom doe ik erg mijn best om lekkere recepten zonder vlees te verzinnen of te zoeken, want ik ben eerlijk gezegd niet zo van de kant-en-klare groenteburgers van de supermarkt. 

Om lekkere vegetarische recepten te zoeken struin ik dus het internet af en laatst stuitte ik op de recepten-matchmaker van Hello Fresh. Je kiest een ingrediënt wat je graag wilt gebruiken in je recept. Dit kan uiteraard kip of vlees zijn, maar je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld halloumi, tofu of broccoli. Dan kun je kiezen of je een makkelijk, kindvriendelijk of juist een wat avontuurlijker recept wilt en hoppa: daar komen de recepten die bij jouw smaak en stemming passen. Dat vind ik dus ideaal, want ik heb zo vaak dat ik denk: wat moet ik vanavond nou weer verzinnen?!

Vaak kies ik overigens voor een rode of groene curry met veel groente of voor nasi waarbij ik de kip vervang door stukjes bloemkool, dat is echt lekker! Vanavond gaan wij voor couscous met halloumi en gebakken rode paprika met limoen-knoflookolie en yoghurt(zie bovenstaande foto). Klinkt goed toch? Dit recept heb ik van de recepten-matchmaker die ik net noemde en ik heb er nu al trek in! Wat ik overigens ook heel lekker vind in de winter is boerenkool risotto, lekker warm en vullend. Het recept vind je onder het kopje recepten op herhealth.nl waar je overigens nog een aantal eenvoudige vegetarische recepten kunt vinden. Dus ik zou zeggen: eet smakelijk alvast!