Diner Recepten

Recept: boerenkool risotto

Boerenkool risoto
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Mmm.. boerenkool risotto! Nou toen ik zei dat we dit vanavond gingen eten tegen Tanno, was zijn reactie meteen huh risotto met boerenkool?! Jazeker, en het was lekker! Het klinkt misschien gek omdat je boerenkool vaak met aardappels eet, maar dat is het zeker niet! De smaken combineren erg goed en het is dan ook erg lekker Ik at dit met wat champignons en pijnboompitjes. Het is een voedzame en vegetarische maaltijd.  Het kost altijd even wat tijd om risotto te maken, omdat je telkens wat bouillon moet toevoegen en weer moet roeren. Als je risotto eenmaal klaar is, is dat zeker de moeite waard en al helemaal bij dit recept! Wacht niet langer en maak gewoon dit heerlijke recept en laat je verrassen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram risotto
  • 150 gram boerenkool
  • 1  sjalotje
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1  groentebouillon ( 1 liter water)
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram champignons

Zo doe je het:

Snijd het sjalotje en het teentje knoflook fijn. Verhit wat olie in een wokpan/koekenpan en bak het sjalotje/knoflook in 2 minuten lichtbruin. Voeg nu de risotto rijst toe en roer goed door. Als de risotto een klein beetje glazig wordt (duurt een paar minuten) voeg je de bouillon toe.

Doe dit door 1 groentebouillon te maken met 1 liter water. Dus ga je voor een grotere portie boerenkool risotto, verdubbel je ook de hoeveelheid water. Voeg eventueel wat peper/zout toe en wat paprikapoeder voor extra pit. Voeg een beetje bij beetje de bouillon toe bij de risotto rijst. De boerenkool voeg je na ongeveer 5 minuten toe. (Deze bak je dus mee met de risotto rijst) Wanneer de risotto rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer wat nieuwe bouillon toe. Herhaal dit en in ongeveer 30 minuten is je risotto klaar.

Het bouillon toevoegen doe ik altijd op gevoel. Wanneer je risotto rijst nog niet gaar is, voeg je nog wat extra bouillon toe. De risotto rijst is klaar als deze zacht is. Ondertussen snijd je de champignons en bak je in een aparte pan ongeveer 5-8 minuten. Serveer de boerenkool risotto op de borden, leg de champignons erop en maak af met een handje pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook? en je kunt ons ook volgen op Instagram!

Hongeralseenpaard.nl

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie