Bewegen Gezondheid

7 trucs die je helpen om ’s ochtends vroeg te gaan sporten

7 tips om wel vroeg op te staan om te sporten

Oké het klinkt niet aantrekkelijk, om 6 uur s ochtends opstaan om om half 7 te gaan sporten. Maar het is te doen en als je eenmaal het juiste ritme hebt dan voel jij je, nadat je hebt gesport, zo goed! Je begint je dag goed, je hoeft de hele dag niet meer te bedenken dat je nog ‘moet’ sporten want jij hebt je portie beweging voor die dag er al op zitten!

Onderstaand vind je 7 trucs die je helpen om ’s ochtends toch je bed uit te komen om te gaan sporten:

1 Begin met 1 dag in de week
Omdat dit geen makkelijk doel is om te bereiken moet je beginnen met kleine stapjes. Zorg voor een vaste dag en een vast tijdstip in de week dat je jouw bed uit gaat om te sporten. Één dag in de week vroeg opstaan om te gaan sporten is te doen, de rest van de dagen kun je tot je normale tijd slapen.

2  Betaal van te voren
Als je een sportschool in de buurt hebt die al vroeg in de ochtend open is dan is het goed om van te voren te betalen voor je les. Als je wekker dan om 6 uur gaat dan weet je dat je op moet staan, anders is het zonde van het geld wat je al hebt geïnvesteerd.

3 Focus je op hoe jij je achteraf voelt
Dat heerlijke voldane gevoel dat je krijgt nadat je hebt gesport? De volgende keer als je weer hebt gesport moet je hier echt even bewust bij stil staan en bewust aandacht geven over hoe jij je voelt. Dit gevoel is zo goed, het is waarschijnlijk zelfs beter dan dat uurtje extra slaap. Dus als jij je focust op hoe goed jij je na je work-out voelt dan wordt de stap om op te staan weer wat kleiner.

4 Merk op hoe het jouw hele dag verbetert
Nadat je hebt gesport begin jij je dag relaxter, met meer energie en het wordt makkelijker om gezond te eten (want het is zonde om al het werk wat je in de ochtend hebt gedaan teniet te doen door een vette lunch). Geniet ’s ochtends van de stilte en het moment dat de wereld langzaam wakker wordt, dit is echt jouw momentje!

5 Vertel je collega’s, vriendinnen of partner dat je ’s ochtends vroeg gaat sporten
Als jij je nieuwe routine begint is het een goed idee om je collega’s te vertellen wat je van plan bent. Op deze manier zullen je collega’s woensdagochtend vragen hoe het sporten die ochtend ging. Dan kun je natuurlijk niet zeggen dat je niet bent gegaan. Zo heb je weer een extra stok achter de deur.

6 Voeg er na een aantal weken nog een ochtend aan toe
Als je een tijdje bezig bent dan zul jij de voordelen ontdekken van ’s ochtends vroeg sporten. Waarschijnlijk behaal je zo veel voordelen uit je ochtendsessie dat je er nog een ochtend in de week aan toe wilt voegen.

7 Nog steeds goed bezig? Geef jezelf een beloning
Beloningen zijn belangrijk als je nieuwe gewoontes wilt aanleren. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met jezelf dat als je 8 keer bent geweest dat je naar de schoonheidsspecialiste mag. Of dat je een mooi nieuw sport shirt mag kopen.

Bouw het rustig op en je zult zien hoeveel baat je hebt bij het sporten in de vroege ochtend gloren!

Mindbodygreen.com