Geluk

Waar wacht je op?

Waar wacht je op?

Veel mensen zitten vol dromen en plannen die ze ooit willen waarmaken. Alleen is het goede moment nog niet geweest. Dus wachten ze. Tot ze meer geld hebben. Meer geleerd hebben. Zekerder van zichzelf zijn. De tijd rijp is. Anderen er klaar voor zijn. Ze het plan tot in de details bedacht hebben. Ze alles in hun leven op orde hebben. Ze stellen het uit.

Nu is het perfecte moment
Als je iets graag wil, is het aan jou om het te laten gebeuren. En het maakt niet uit of je een droom hebt waardoor je hele leven op zijn kop gezet gaat worden. Of een klein plannetje waardoor je leven net iets makkelijker gaat worden. Het belangrijkste is dat jij je beseft dat je ieder moment de keuze hebt om jouw droom of plan werkelijkheid te laten worden.

Zet die eerste stap
Want vanaf het moment dat je in actie komt, zet je alles in beweging. En ontdek je vanzelf wat een volgende stap kan zijn. En een volgende. En weer een volgende. Misschien heb je zelf al ervaren –en anders kan je het van mij aannemen- dat een plan nooit precies zo loopt zoals je had bedacht. En gelukkig maar. Zodra je ergens aan begint, worden volgende stappen duidelijk en krijg je informatie waar je mee verder kan. Informatie die je pas krijgt zodra je er mee bezig bent.

Op een verjaardag hoort iemand je vertellen over de stap die je gezet hebt en zij blijkt een vriendin te hebben die alles over dat onderwerp weet en biedt aan om jou aan haar voor te stellen. Online zoek je iets op wat met jouw onderwerp te maken heeft en daardoor kom je ineens uit bij een organisatie die daar cursussen in geeft en toevallig hebben ze over een paar weken een open dag.  In een boekenwinkel valt je oog ineens op een boek dat naadloos aansluit bij dat waar je mee bezig bent.

Nu is het beste moment
Wacht dus niet tot je alles in orde lijkt te hebben. Het moment dat je besluit om ergens aan te beginnen, om iets aan te pakken, om een eerste stap te zetten: dat is per definitie het beste moment. Omdat je begint. Dus blijf jij je dromen en plannen vooruitschuiven tot ze er misschien nooit meer van komen? Of…  ben je klaar met wachten en zet je vandaag nog je eerste stap?

Katja Linders