Relaties

10 dingen die gelukkige stellen dagelijks doen

10 dingen die gelukkige stellen doen

1 Geef de ander je volle aandacht
Wanneer jij afgeleid bent door je telefoon of computer terwijl je partner tegen je praat dan toont dit niet van respect, het zelfde geldt door maar wat te knikken en wat te mompelen terwijl je met je gedachten mijlen ver bent. Voor een goede relatie moet je je best doen en elkaar aandacht geven.

2 Zorg ervoor dat je regelmatig de liefde met elkaar bedrijft
Hoewel er veel is gezegd over de rol van seks in een relatie, is iedereen het eens over dat elkaar regelmatig liefdevol aanraken belangrijk is. Dus knuffel je partner, houd zijn of haar hand vast, wrijf met je voeten tegen elkaar, het maakt allemaal niet uit. Als je een fysieke connectie hebt dan versterken jullie je band.

3 Denk om je manieren
Wanneer de periode van daten achter de rug is vergeten veel mensen hun manieren en denken ze dat ze geen extra dingetjes voor hun partner meer hoeven te doen. Maar dit is niet waar, elkaar kleine pleziertjes doen blijft belangrijk! Dus zet eens een kopje thee of neem een klusje in het huishouden van je partner over waarvan je weet dat hij of zij er een hekel aan heeft.

4 Toon regelmatig je dankbaarheid aan je partner
Je bent misschien zelf de afgelopen tijd ook wel vergeten te vertellen aan je partner hoe leuk je hem vindt, hoe lief hij is en hoe blij je met hem bent. Probeer om elke dag weer voor je partner te kiezen en je dankbaarheid te tonen.

5 Toon interesse
Wanneer jullie beiden erg druk zijn dan vergeet je snel om echt in interesse te tonen. Gelukkige stellen sms’en elkaar ook gewoon zomaar. Gewoon om te laten weten dat ze aan elkaar denken. Daarnaast gaan de conversaties tijdens het eten niet alleen over de kinderen of over onbetaalde rekeningen maar hebben ze ook interesse in elkaar.

6 Flirt
Hoe lang je ook al bij elkaar bent, flirten kan altijd. Dus zeg iets van een nieuw kapsel of nieuw kledingstuk of glimlach af en toe naar elkaar.

7 Doe iets samen
Of het nu samen koken of afwassen of ’s ochtends het bed opmaken is. Probeer dingen samen te doen.

8 Heb samen plezier
Wees een beetje gek. Pest elkaar een beetje, maak gekke grapjes. Het leven is zwaar genoeg en het is fijn om je relatie af en toe lekker luchtig te houden en het allemaal niet te serieus te nemen.

9 Vergeef
Kleine teleurstellingen kunnen groeien tot een echte wrok. Laat daarom soms ook dingen gaan. Bedenk of iets de moeite is om er ruzie over te maken en leg niet op elke slak zout, soms is het beter om iets te laten gaan.

10 Steun elkaar
Sta klaar voor je partner. Bied een luisterend oor als hij een rotdag heeft gehad op het werk en luister naar haar als ze problemen heeft met collega’s of vriendinnen. Zorg dat de ander weet dat jij er voor hem of haar bent.