Gezondheid

Alles wat je moet weten over voedingssupplementen

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van voedingssupplementen. Ondanks dat dit aan populariteit wint, zijn er genoeg mensen die er niet bekend mee zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je mogelijk meer over deze supplementen weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over voedingssupplementen.

Wat zijn voedingssupplementen?Omdat niet iedereen bekend is met voedingssupplementen, leggen we eerst kort uit wat dit precies zijn. Kort door de bocht is dit de verzamelnaam voor producten die mensen gebruiken als aanvulling op hun dagelijkse voeding. Voedingssupplementen zijn onder meer verkrijgbaar in de vorm van pillen, maar ook als poeders, druppels, capsules of drankjes. Deze producten bestaan vaak alleen uit vitamines en/of mineralen. Door hier gebruik van te maken zorg je ervoor dat jouw lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Verkrijgbaar in verschillende soortenWie denkt dat alle voedingssupplementen hetzelfde zijn, heeft het mis. In winkels en op het internet kom je vandaag de dag namelijk allerlei verschillende soorten supplementen tegen. Er zit onder meer verschil in de samenstelling. Zo bevatten sommige voedingssupplementen maar één vitamine of mineraal. Je kunt bijvoorbeeld voedingssupplementen kopen die enkel omega 3 of vitamine b12 bevatten. Heb je een tekort aan meerdere vitamines en/of mineralen? Kies dan voor de zogeheten multi-supplementen. Dergelijke pillen, poeders of capsules bevatten meerdere vitamines of mineralen.

Wanneer kun je voedingssupplementen het beste slikken?Voedingssupplementen gebruik je als je een tekort hebt aan bepaalde vitamines of mineralen. Heb je zo’n supplement gekocht? Dan wil je mogelijk weten wanneer je dit het beste kunt slikken. De meeste mensen slikken voedingssupplementen voor, tijdens of na het nuttigen van een maaltijd. Het maakt niet bijzonder veel uit of je dit voor, tijdens of na het ontbijt, de lunch of het avondeten doet. Toch kiezen mensen vaak één maaltijd uit. Dit doen zij omdat er op deze manier een soort routine ontstaat. Hierdoor wordt het slikken van de voedingssupplementen minder snel vergeten.

Gebruik je meerdere supplementen? Dan kun je deze over het algemeen probleemloos gelijktijdig slikken. Zoek wel even uit wat de beste tijd is om het supplement te gebruiken. Dit kan namelijk per voedingssupplement anders zijn. Gelukkig staat dit vrijwel altijd vermeld op de verpakking. Om zoveel mogelijk te profiteren van de effecten van voedingssupplementen raden wij je aan je aan het voorkeurstijdstip van inname te houden.

Gebruik voedingssupplementen alleen ter aanvullingEet je ongezond? Dan krijg je onvoldoende vitamines en mineralen binnen. Om dit tekort te compenseren, gebruik je mogelijk voedingssupplementen. Dit is een goede manier om toch de benodigde bouwstoffen binnen te krijgen. Denk alleen niet dat voedingssupplementen ervoor zorgen dat je dag in dag uit voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. De supplementen zijn namelijk alleen bedoeld ter aanvulling op jouw dagelijkse voeding.