Ontspanning

Deze 3 steden moet je zien tijdens je rondreis door Vietnam

Deze 3 steden moet je zien tijdens je rondreis door Vietnam

Verlang je naar eindeloos uitgestrekte rijstvelden, rieten punthoedjes, warme stranden en een onderdompeling in een volledig nieuwe cultuur? Dan is Vietnam de place to be. Een rondreis door Vietnam biedt een verfrissende combinatie van natuur en cultuur. De Vietnamese manier van leven is erg anders dan je gewend bent, wat voor leuke uitdagingen zorgt. Vietnam is niet een land dat je kunt afvinken op je reislijstje als je er slechts een paar dagen geweest, daarvoor zijn er te veel dingen om te zien en doen. Maak daarom in plaats van een korte stop, een rondreis zodat je Vietnam en haar locals echt goed leert kennen. 

Het kan echter lastig zijn om te beslissen waar je nou heen gaat, en daarom hebben wij voor alle toekomstige Zuidoost-Azie reizigers of backpackers de 3 mooiste steden uit Vietnam op een rijtje gezet. Met onze hulp weet jij precies waar je heen moet, wat je moet bezoeken en wat je moet gaan doen tijdens je rondreis door Vietnam. En vergeet, als je gaat, niet je visum voor Vietnam aan te vragen!

Hanoi

Voor zo’n klein landje (nog steeds wel tig keer groter dan Nederland, maar toch) zijn er enorm veel mensen. Met name de steden zijn echt bomvol. Zo ook Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Mensen rijden hier massaal op scooters en de wegen zijn een mengelmoes van file rijden en verkeersregels breken. Constant getoeter, onderhandelende marktlui en een mensenmenigte om je heen kan voor veel nieuwkomers erg wennen zijn. Toch raden we je aan om juist de markten (Dong Xuan bijvoorbeeld) te bezoeken en nieuw eten te proberen, dat is immers hoe ze hier leven.

In Hanoi raden we ook Hoan Kiem Lake aan. Ga vooral ’s avonds even chillen in het park en geniet van hoe de sfeervol verlichte bomen, brug en tempel over het water weerspiegelen. Twee uur ten zuiden van Hanoi ligt Huong Pagode, een groot boedistisch tempel complex ingebouwd in de bergen. Het boedisme speelt nog een grote rol in Vietnam, dus een bezoekje aan een imposante tempel midden in de bergen is zeker de moeite waard.

Ha Longbaai

Deze prachtige baai ligt vlakbij Ha Long, een stad gelegen aan de noordkust van Vietnam. Met een kustlijn van 120 kilometer is er vast wel een plekje te vinden om al varend de imposante rotsen die her en der het wateroppervlak verbreken te bewonderen. Het water is helder, wat goede snorkelmogelijkheden biedt en de eilanden vormen een waar labyrinth. In sommige eilanden vind je trouwens grotten, vol met stalactieten en stalagmieten.

Ho Chi Minh stad

De voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam, vernoemd naar de communistische leider Ho Chi Minh, is een ware must voor iedereen die een rondreis maakt door Vietnam. Deze stad kent namelijk ontzettend veel geschiedenis en is erg belangrijk geweest voor de onafhankelijkheid van het land. De Franse kolonisatie zie je terug in de architectuur, zo staat er bijvoorbeeld nog een Notre Dame basilisk. Ook de Vietnamoorlog heeft haar sporen achter gelaten in de vorm van een indrukwekkend Herenigingspaleis. Wil je meer over de oorlog weten dan moet je absoluut naar het War Remnants Museum. Het staat hier vol met levensechte militaire voertuigen en foto’s die de geschiedenis toelichten.