Ontspanning

5 tips voor je rondreis door Sicilië

5 tips voor je rondreis door Sicilië

Als men praat over een rondreis door Sicilië omschrijven ze het vaak als ‘de bal die geschopt wordt door de laars’. Ze doelen dan op de vorm geografische vorm van Italië, maar die bijnaam van voetbal is nogal gek. Sicilië is namelijk niet rond, maar een driehoek. Trinakria, het eiland met de drie punten, dat past al beter. Maar er is nog een bijnaam, eentje die nog veel beter bij Sicilië past, en dat is ‘Isola Belle’. Waarom een rondreis door Sicilië zo mooi is, dat staat hieronder voor je op een rijtje. 

Palermo

De hoofdstad van het Italiaanse eiland is een bijzondere plek. Laat je tijdens je rondreis door Sicilië niet afschrikken door verhalen over de maffia, Palermo is namelijk een prachtstad met veel overblijfselen van haar rijke historie. Zo zie je nog overal de Normandische en Arabische invloeden terug in de architectuur en kunsten, wat voor mooie bouwwerken als de Kathedraal van Palermo, het Palazzo dei Normanni en het Teatro Massimo zorgt. Zeker een bezoekje waard en na een dagje sightseeing kun je een restaurant heerlijke pizza’s en pasta’s eten.  

Strand

Aangezien Sicilië een eiland is moet het geen verassing zijn dat je er ontzettend veel kustlijn vindt. Combineer dat met een Middellandse Zee klimaat en je hebt de perfecte mix van helderblauw water, witte stranden en hoge temperaturen. Aanraders zijn Licata en San Vito lo Capo. Hier kun je lekker zonnen terwijl het silhouette van een berg tegen de lucht afsteekt. Een rondreis maken kan best vermoeiend zijn, dus het is heerlijk om af en toe even aan het strand te gaan liggen. Huur een ligstoel om een boekje te lezen in de zon of gewoon puur te ontspannen na een duik in het lekker koele water. 

Etna

Maak je een rondreis door Sicilië dan kan een bezoek aan de Etna niet ontbreken. De Etna is een zeer actieve vulkaan in het noordoosten van het eiland. Veel mensen raken onder de indruk van de uitgestrekte lavalandschappen en sporen van vulkanisme zoals pyroclastisch gesteente. Uiteraard kun je de Etna bedwingen, dan wel met een busje, dan wel met de gondel. Ga je voor wat uitdaging dan kan je natuurlijk ook de 3000 meter omhoog lopen, neem wel een vest en goede wandelschoenen mee want het hoogteverschil kan voor flinke temperatuursdalingen zorgen.

Eolische eilanden

In het noorden van Sicilië ligt een kleine groep eilanden die samen de Eolische eilanden vormen. Veel wereldsterren hebben hier een vakantiehuis of villa, juist vanwege de rustige doch prachtige omgeving. En natuurlijk ook vanwege de temperatuur, maar dat spreekt voor zich. Je vindt er pittoreske dorpjes met straten zo smal dat er geen auto doorheen past en ook het kleinste haventje ter wereld. Wandelaars komen hier ook graag vanwege de vulkanische kenmerken van de eilanden.

Taormina

Taormina is een mooie stad aan de oostkust van het eiland en is absoluut een bezoek waard tijdens je rondreis door Sicilië. Sommigen zeggen dat Taormina een van de mooiste dorpjes van Italië is. Loop je door de (autovrije!) straten dan zie je veel geschiedenis en heerst er een levendige en bruisende sfeer. Veel mensen komen de stad bezoeken vanwege het oude Griekse theater dat nog goed bewaard is gebleven. Daarnaast ligt vlakbij ook nog Isola Bella, een klein wit strandje dat vlakbij een eilandje ligt met een mooie villa en veel bijzondere planten. Soms kun je hier schildpadden zien!