Gezondheid

De verrassende gezondheidsvoordelen van whisky

De verrassende gezondheidsvoordelen van whisky

Whisky is lekker en wist je dat jij je voortaan niet meer zo schuldig hoeft te voelen over dat glaasje whisky? Want volgens recente onderzoeken zitten er zelfs gezondheidsvoordelen aan gematigd whisky drinken!

1. Whisky lijkt goed voor hart en vaten.
Wanneer je een gematigde whisky drinker bent dan is dit goed voor je hart en vaten aldus onderzoek van de Universiteit van Harvard. Maar wees je bewust van het woord ‘gematigd’ want wanneer je te veel whisky nuttigt dan is het tegenovergestelde het geval en is het juist slecht voor je hart en vaten.

2. Whisky helpt tegen dementie
Onderzoek toont aan dat whisky zelfs tegen Alzheimer en dementie helpt. Dit komt door de ellaginezuren in whisky. Onthoud wel dat de meningen over of whisky nou echt helpt tegen dementie nog wel verdeeld zijn, maar het zou fantastisch zijn wanneer een whisky op zijn tijd zou kunnen helpen. Onthoud, geniet met mate want te veel whisky heeft juist het tegenovergestelde effect.

3. Whisky helpt het immuunsysteem
Een goed glas whisky nuttigen van tijd tot tijd sterkt het immuunsysteem aan. Volgens onderzoek van de Australische Monash universiteit geeft een dagelijkse glas whisky een flink steuntje in de rug aan je immuunsysteem. De vitamine C en antioxidanten aanwezig in whisky hebben een goed effect, dus geniet volgende keer nog maar eens extra van je glas Jack Daniels.

4. Whisky kan helpen om het risico op kanker en diabetes te verminderen
Whisky heeft aantoonbaar bewezen de kans op diabetes te verlagen met wel 30-40%. Een goed glas whisky van tijd tot tijd helpt je lijf insuline- en glucoseniveau te reguleren. Nog hoopgevender nieuws is het effect van whisky op de aanmaak van kankercellen in het lichaam. De mens is altijd op zoek naar nieuwe manieren, voedingsmiddelen en medicijnen om deze ziekte aan te pakken. Door de grote hoeveelheid antioxidanten in whisky kan dit de kans op het krijgen van kanker verminderen.

5. Van Whisky word je niet dik!
Whisky bevat volgens Livestrong.com geen koolhydraten en is daarom prima met mate te drinken als je op je lijn let. Let er dan wel op dat je whisky niet mengt met frisdrank of andere suikerhoudende drankjes, want dan is je taille je weer niet zo dankbaar!

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl