Gezondheid

De verrassende gezondheidsvoordelen van whisky

Voordelen van whisky

De herfst is een heerlijk seizoen om bijvoorbeeld op zondagmiddag lekker te genieten van je glaasje whisky. En wist je dat jij je voortaan niet meer zo schuldig hoeft te voelen over dat glaasje whisky? Want volgens recente onderzoeken zitten er zelfs gezondheidsvoordelen aan gematigd whisky drinken! De website Whiskywise heeft ze voor je op een rij gezet.

1. Whisky helpt het immuunsysteem
Een goed glas whisky nuttigen van tijd tot tijd sterkt het immuunsysteem aan. Volgens onderzoek van de Australische Monash universiteit geeft een dagelijkse glas whisky een flink steuntje in de rug aan je immuunsysteem. De vitamine C en antioxidanten aanwezig in whisky hebben een goed effect. Dit betekent natuurlijk overigens niet dat je de volgende keer maar een glas Glenfiddich bij het ontbijt moet nemen.

2. Whisky helpt tegen dementie
Volgens wetenschappers helpt whisky zelfs tegen Alzheimer en dementie. De meningen zijn nog verdeeld en vanzelfsprekend heerst er nogal wat controversie over sterke alcoholische dranken. Over een ding is men het echter eens, ellaginezuren zijn een belangrijk wapen bij de bestrijding van deze verschrikkelijke ouderdomsziekte. Het zou fantastisch zijn wanneer een whisky op zijn tijd zou kunnen helpen. Ook hier geldt natuurlijk, te veel whisky heeft een tegenovergesteld effect.

3. Whisky kan helpen tegen hartaandoeningen en bloedpropjes
Uit recent onderzoek bleek dat het nuttigen van whisky een positief effect heeft op het verminderen van bloedpropjes. Whisky is een bloedverdunner en verlaagt daardoor de kans op het ontstaan van bloedpropjes. Daarnaast versterkt het tevens de hoeveelheid ‘goed’ cholesterol in je lijf. Van tijd tot tijd een gematigde hoeveelheid whisky over een regelmatige tijdsperiode leidt tot wel een 50% lagere kans op een beroerte of een hartaanval.

4. Whisky kan helpen diabetes en kanker te voorkomen
Whisky heeft aantoonbaar bewezen de kans op diabetes te verlagen met wel 30-40%. Een goed glas whisky van tijd tot tijd helpt je lijf insuline- en glucoseniveau te reguleren. Nog hoopgevender nieuws is het effect van whisky op de aanmaak van kankercellen in het lichaam. De mens is altijd op zoek naar nieuwe manieren, voedingsmiddelen en medicijnen om deze ziekte aan te pakken. Door de grote hoeveelheid antioxidanten in whisky, helpt dit bij het voorkomen van deze verschrikkelijke ziekte.

5. Whisky maakt minder dik dan andere dranken!
Door het lage aantal calorieën en suikers in whisky is de drank een minder grote aanslag op je strakke zomerlijf dan wijn of bijvoorbeeld bier. Sterker nog, uit recent onderzoek blijkt dat whisky zelfs helpt bij het lijnen. Veel mensen associëren drinken met de welbekende bierbuik. Niettemin heeft het drinken van whisky (met mate) geen directe invloed op je gewicht. Deze overheerlijke drank bevat geen vetten, heeft een zeer laag natriumgehalte en de kleine hoeveelheid suikers die de drank bevat worden snel afgebroken door het lichaam.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •