Geluk

8 prachtige lessen die je helpen om te helen

8 prachtige lessen die je helpen om te helen

1 Je hebt het nu zwaar, maar dit betekent niet dat je nooit meer zal lachen. Pijn is tijdelijk. Onthoud dit voordat je het opgeeft en besluit dat het nooit meer goed zal komen.

2 Over een jaar ben je een compleet ander persoon. Je hebt deze pijn achter je gelaten en je bent iemand die sterker is, iemand die meer compassie heeft en iemand die beter is dan je nu bent. Elke dag die voorbij gaat groei je verder weg van hetgeen je zo’n pijn heeft gedaan. 

3 Vergeef jezelf. Onthoud dit. Jij bent mens, je mag fouten maken, je mag pijn hebben. Je moet ermee dealen, dus vergeef jezelf voor wat er is gebeurd. De besluiten die je toen nam, nam je omdat je toen dacht dat het goed was en je niet beter wist. 

4 Zelfcare is belangrijk. Je kunt niet voor iemand anders zorgen tot je leert hoe je voor jezelf kunt zorgen. Zorg voor je geest, je lichaam en je ziel. Laat niemand je ooit egoïstisch noemen als je voor jezelf zorgt. Wees lief voor jezelf door jezelf toe te staan om de tijd die je nodig hebt te nemen. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

5 Niet elke vriendschap is gebouwd om te blijven. Je zult merken dat in tijden van pijn en verdriet er veel vrienden zijn die er niet voor je zullen zijn. Ze waren er voor je toen je een rol vervulde in hun levens. Maar nu jij hen nodig hebt zijn ze er niet. Weet dat er helaas geen betere manier is om te weten wie je echte vrienden zijn dan wanneer je pijn in je leven mee maakt. 

6 Laat je pijn je leren wat empathie is. Laat je pijn je leren wat kracht is. Sta het toe om je te laten zien dat jij onverwoestbaar bent en vergeet dit nooit. Onthoud dat je sterker bent dan alles wat het leven je voor de voeten werpt. 

7 Stop met proberen om er altijd voor iedereen te zijn. Jij hebt jezelf momenteel het hardste nodig. Er meer zijn voor andere mensen dan je eigenlijk aan kunt zal je meer kracht kosten dan nodig. Breng je mentale gezondheid nooit in gevaar voor iemand anders.

8 Stop met wensen om een tijdmachine. Je kunt niet teruggaan naar toen en veranderen wat er toen is gebeurd. Je kunt niet veranderen wat jou toen is overkomen. Je kunt er alleen maar van leren en vooruit kijken. Leven in ‘wat als’ is leven in het verleden. Vreselijke dingen gebeuren, maar je kunt niet anders dan vooruit kijken en nieuwe herinneringen maken. Onthoud dit en stop met het leven in het verleden en ga verder in het nu. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com