Geluk

Je bent sterk, maar je bent ook moe

Je bent sterk, maar je bent ook moe

Sterk zijn is dat je gelooft in de liefde terwijl je hart tot nu toe alleen nog maar gebroken is. Het is je eigen tranen drogen, tranen waarvan niemand weet dat ze ooit zijn gelaten.

Sterk zijn betekent dat jij je eigen demonen en angsten verslaat. Het is geen woede meer voelen ten opzichte van iemand die je heeft gebroken. Het is anderen helpen terwijl je zelf ook nog niet zo goed weet wat je doet. 

Sterk zijn betekent vertrouwen houden in de mensheid, ook al heb je er alle reden toe om dit vertrouwen kwijt te zijn. Het betekent ook dat jij je tong afbijt wanneer iemand onaardig is en jij je realiseert dat het een reflectie van de andere persoon is en niets over jou zegt. Het is hoop houden en weten dat jij iets verdient wat je nog niet hebt gekregen.

Sterk zijn betekent dat je in jezelf gelooft, ook als iedereen om je heen aan je twijfelt. 

Maar de waarheid is dat je misschien sterk bent, maar ook moe.

Je bent moe omdat je steeds weer hoop hebt en steeds weer wordt gekwetst. Je wordt er moe van dat je al van het ergste uit gaat en dit steeds weer terecht blijkt te zijn.

Je bent moe van dat mensen je steeds weer laten zitten en dat jij jezelf van alles de schuld geeft. Je bent moe van het feit dat mensen je vertellen dat je moet veranderen. Dat jij jezelf steeds weer verliest in een poging om anderen gelukkig te maken. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Je bent moe van het steeds weer uitgedaagd worden en er altijd maar weer boven te staan. Je bent moe van te veel te denken aan mensen die veel te weinig om jou geven. Je bent moe van het gepieker.

Je bent moe van het je best doen voor anderen terwijl jij zelf zo weinig terug krijgt. Je bent moe van het altijd sterk zijn. 

Maar er is iets bijzonders aan mensen die zo sterk zijn. Ze zijn de hedendaagse helers. Ze zijn het licht wanneer anderen in het donker zitten. Ze geven hoop wanneer mensen dit nodig hebben en ze zijn niet veranderd. Ze blijven zichzelf ook al worden ze gekwetst, ze blijven wie ze zijn. 

Dus hoe moe of gekwetst deze sterke mensen zich ook voelen, ze zijn anders dan anderen omdat ze weigeren te veranderen. Pijn en teleurstelling verandert de meeste mensen, maar sterke mensen blijven zichzelf. Altijd en dat is iets om trots op te zijn.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?