Geluk

6 tips om het leven te krijgen wat jij wilt

Jij kunt het leven leiden wat jij wilt

1 Wanneer dingen niet gaan zoals ze zijn gepland is het tijd om van richting te veranderen
Dingen forceren is één van de slechtste dingen die je kunt doen. Wanneer dingen niet gaan zoals gepland dan kun je wat anders proberen. Een afwijzing is gewoon een verandering van je koers en door gefrustreerd te worden maak je het alleen maar erger. Jij hebt (tot een zekere hoogte) zelf controle over jouw leven. Dus sta op en neem het heft in eigen hand!

2 Focus je aandacht op wat voor jou goed voelt
Uiteindelijk willen we ons allemaal goed voelen. Zelfs de rijkste mensen hebben geen garantie voor geluk, zelfs als ze op materieel gebied alles hebben wat hun hartje begeert. Spendeer je tijd en geld aan ervaringen in plaats van aan dingen. Want het enige wat echt bij ons blijft zijn de ervaringen en connecties die we hebben.

3 Heb vertrouwen in het feit dat alles voor een reden gebeurt
“Ik heb ook altijd pech”, “Nooit lukt er eens iets wat ik doe”, komt dit je bekend voor? Dan is dit een teken dat jij je meer moet focussen op dankbaarheid. Kijk naar alle dingen waar jij dankbaar voor kunt zijn en dat alles wat er om je heen met een reden gebeurt. Misschien heb je zelfs belangrijke lessen geleerd? Onthoud dat na regen altijd weer zonneschijn komt.

4 Dat kleine stemmetje in je hoofd? Dat is je intuïtie, luister er naar
Je hebt twee stemmen: je hart en je ego. Wanneer je ego praat dan kan het je gek maken en ervoor zorgen dat je bang wordt om je leven te leven. Maar wanneer je hart spreekt, dan is het de stem die je in de juiste richting stuurt. Door te luisteren naar je hart/ intuïtie zul je verder komen.

5 Luister niet naar wat anderen zeggen wat je moet doen als het niet goed voelt
Jij en alleen jij kan beslissen wat goed voor jou is. Jij bent degene die jouw leven moet leiden, jij voelt wat jij voelt. Dus jij beslist.

6 Onthoud: we hebben altijd de optie om te kiezen
Niet gelukkig in je relatie en nog steeds aan het hopen dat er dingen zullen veranderen? Het is tijd om stappen te maken. Niet gelukkig op je werk? Begin met solliciteren voor een andere functie of ga een opleiding volgen. Heb vertrouwen in het universum en stap uit je comfort zone. Jij hebt de kracht om te kiezen.

Hoe wil jij jouw leven leiden? Het leven is nu, niet in het verleden en niet in de toekomst.

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print

Mindbodygreen.com