Introvert

Er zijn 4 soorten introvert – welke ben jij?

4 soorten introvert

Er wordt vaak over introverten geschreven, en dat zorgt er misschien wel voor dat deze mensen zich in een hokje geplaatst voelen – waar ze niet altijd helemaal in passen. Uit een recent onderzoek blijkt dat dit niet gek is. Er is namelijk niet één soort introvert, maar vier soorten. Welke soort ben jij?

Sociaal introvert
Deze mensen kiezen liever voor kleine, dan grote groepen en zijn misschien wel nog liever helemaal alleen. Wel is het belangrijk om dit te onderscheiden van hun verlegenheid: sociaal introverten zijn namelijk niet bang om achter hun eigen keus te staan. Ze zijn gewoon liever onder slechts een paar mensen dan in een grote groep.

Denkende introvert
Deze groep mensen is anders dan de sociaal introverten. Het gaat hen niet om grote of kleine groepen, daar hebben ze in principe geen problemen mee. Denkende introverten zijn goed in zelfreflectie en heel attent. Maar spenderen graag tijd alleen om hun gedachten te ordenen of juist om hun fantasierijke gedachten toe te kunnen laten.

Angstige introvert
Zij worden meestal als verlegen beschreven omdat zij zich snel ongemakkelijk voelen in grote groepen of bij mensen die zij niet kennen. Dit komt door hun gebrek aan vertrouwen in hun sociale vaardigheden. Deze mensen zullen vooral blijven overdenken aan hoe iets mis had kunnen gaan als ze ergens bij waren geweest.

Ingetogen introvert
Deze personen worden het best omschreven als ‘gereserveerd’. Ze werken iets langzamer en hebben vaak meer tijd nodig om actie te ondernemen. Het duurt voor hen langer om op gang te komen en is waarschijnlijk niet het type dat uit bed springt om de wereld te begroeten. In plaats daarvan nemen zij de tijd om de dingen in hun eigen tempo te doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?