Geluk

Waarom jij hartstikke trots op jezelf mag zijn!

Waarom jij trots op jezelf mag zijn

1 Je hebt deze maand je rekeningen betaald en misschien had je zelfs wat extra te spenderen. Het maakt niet uit hoe pijnlijk of moeilijk het was om alles te betalen, het gaat erom dat je het hebt gedaan.

2 Je twijfelt aan jezelf. Je twijfelt aan je leven. Je voelt je soms niet zo blij. Dit betekent dat je openstaat voor groei. Dit betekent dat je objectief en zelfbewust bent. 

3 Je hebt een baan. Het maakt niet uit hoeveel uur je werkt of wat je salaris is. Je verdient geld wat ervoor zorgt dat je kunt eten, dat je een plek hebt om te slapen en dat je iets hebt om te dragen. Het is absoluut geen mislukking als het er allemaal niet uitziet zoals je dacht of hoopte dat het eruit zou zien. Je neemt verantwoordelijkheid en dat is belangrijk!

4 Je hebt de tijd om iets te doen wat je leuk vindt. Ook als dat “wat je leuk vindt” op de bank hangen en series kijken is. 

5 Je hoeft je geen zorgen te maken of je vanavond te eten hebt. Er zit eten in je koelkast en anders kun je naar de supermarkt gaan om boodschappen te halen. 

6 Je hebt 1 of 2 goede vrienden. Het maakt niet uit of je een grote of kleine vriendengroep hebt. Als er maar 1 of 2 mensen die er altijd voor je zijn, wat er ook gebeurt.

7 Je kon vanmorgen je treinreis, je kopje koffie of je benzine voor je auto betalen. 

8 Je bent niet dezelfde persoon als die je een jaar geleden was. Je leert, je groeit en kunt merken dat je bent veranderd, zowel positief als negatief.

9 Als je tegen je jongere zelf zou praten dan zou je zeggen dat je jullie het gered hebben. Dat jullie eruit zijn gekomen en dat het nu stukken beter gaat.

10 Je hebt een plek voor jezelf. Het hoef niet eens een huis of appartement te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een kamer, een hoek of een bureau waar jij kunt creëren of rusten. 

11 Je hebt bewust vriendschappen of relaties verbroken. Je weet wat je wilt en wat je waard bent, daarom moet je soms afscheid nemen van mensen in je leven.

12 Je hebt in bepaalde dingen interesse. Of het nu gaat over hoe je een gezonder leven leidt, hoe je beter wordt in het onderhouden van vriendschappen, het lezen van boeken of het kijken van films. Het maakt niet uit, er zijn dingen in het leven die je interessant vindt.

13 Je weet hoe je voor jezelf moet zorgen. Je weet hoeveel slaap je nodig hebt om de volgende dag te kunnen functioneren. Je weet naar wie je toe kunt gaan als je troost nodig hebt. Je weet wat je leuk vindt om te doen en hoe jij je kunt ontspannen etc.

14 Je hebt doelen, maar je leeft nu. Je geniet ook van het nu en bent niet alleen gelukkig als jij je doelen hebt behaald. 

15 Je hebt dingen meegemaakt in je leven. Je weet dat je het leven aankunt, je weet dat als je onderuit gaat je ook weer opstaat. Het leven is niet makkelijker geworden, jij bent wijzer geworden.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram