INFJ

20 Signalen dat je een INFJ bent, het meest zeldzame persoonlijkheidstype

20 signalen dat je een INFJ bent

INJF, had jij er wel eens van gehoord? Het staat voor Intuïtief, iNtrovert, gevoelig (Feeling) en kritisch (Judging). Een INJF laadt op als zij alleen is, focust eerder op ideeën en concepten dan op feiten en details, maakt keuzes op basis van gevoel en plant dingen liever dan dat alles spontaan gebeurt. De INFJ is het meest zeldzame persoonlijkheidstype van de Meyers-Briggs persoonlijkheidstypes. Ben jij een INFJ? Als jij jezelf herkent in de meeste van de 21 onderstaande signalen, dan is dit antwoord waarschijnlijk ja.

1. Je voelt je vanaf kleins af aan al anders dan de mensen om je heen. Zelfs als je veel vrienden had dan nog had je het idee dat je er nooit echt bij hoorde. Soms deed je alsof je meer zoals hen was zodat ze je zouden accepteren. Dit is normaal voor een INFJ, want ze hebben het nodig om in harmonie te zijn met de mensen om hen heen.

2. Je weet echt wat er gaande is in de levens van andere mensen. Je ziet dingen die niemand anders opvalt. Wat denkt de persoon die voor je zit echt? Hoe voel hij zich echt? Het masker wat sommige mensen opzetten houdt jou niet voor de gek.

3. Je vindt het fijner om een los plan te hebben dan om alles maar op zijn beloop te laten.

4. Je kunt heel verlegen, stil en teruggetrokken zijn terwijl je ook heel charmant, grappig en zelfs hilarisch kunt zijn. Voor een INFJ hangt het allemaal van de situatie, je stemming, je energie en het belangrijkste: van de mensen met wie je bent af.

-> 8 geheimen van een INFJ, het meest zeldzame persoonlijkheidstype

5. Als iemand met een probleem naar je toe komt dan geef je meestal geen advies of je mening, behalve wanneer iemand erom vraagt. In plaats daarvan stel je de ander vragen zodat ze de situatie en hun eigen gevoelens beter begrijpen. Vaak zie je zelf duidelijk voor je welk pad deze persoon zou moeten nemen, maar je wilt niet dat de ander dit alleen doet omdat jij hem dat hebt verteld. Je wilt dat het hun eigen keuze is. Dit is ook de reden waarom INFJ’s vaak worden gezien als raadgevers.

6. Je bent introvert en je vindt het fijn om alleen te zijn, maar je kunt niet te lang alleen zijn. Uiteindelijk heb je weer mensen om je heen nodig. “Jouw” mensen zijn een handjevol goede vrienden die jou begrijpen en zij zijn degenen die je energie geven.

7. Je verwijdert mensen uit je leven als je te vaak pijn hebben gedaan. Het is niet dat jij het leuk vindt om de band met mensen te verbreken, maar je doet dit om jezelf te beschermen. Je bent enorm gevoelig en je bent speciaal gevoelig voor de woorden en acties van andere mensen.

-> 7 kenmerkende tegenstrijdigheden van een INFJ

8. Soms doe je zo hard je best om andere mensen gelukkig te maken dat je vergeet om jezelf gelukkig te maken.

9. Je hebt vaak het gevoel dat je precies weet wat iemand anders voelt en je diep van binnen weet je eigenlijk ook wat de ander nodig heeft. Je hebt niet altijd gelijk, maar je bent veel oplettender dan de meeste mensen.

10. Je hebt het gevoel dat je bestemd bent voor zoveel meer dan je 9 tot 5 baan. Je wilt mensen helpen en de wereld verbeteren. Het probleem is dat je niet weet wat je zou moeten doen en als je dit wel weet dan weet je niet zo goed hoe je moet beginnen.

11. Je hebt altijd het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen. Waardoor je altijd bezig bent met het verbeteren van jezelf. Zoals het gezonder leren koken of het beter grenzen leren aangeven. Soms push jij jezelf wel heel hard met je pogingen om het ‘perfecte’ leven te leven.

-> Wat is de betekenis van INFJ?

12. Soms ben je een pleaser, maar dit doe je om jezelf te beschermen. Je bent zo gevoelig, dat je het niet altijd trekt als iemand teleurgesteld in je is of als iemand kritiek op je heeft. Voor je gevoel kunnen ze geen kritiek geven als jij ze gelukkig maakt.

13. Je pikt de sfeer in een ruimte direct op. Daarnaast absorbeer je ook nog eens de gevoelens van de mensen om je heen. Als zij opgewonden zijn, dan wordt jij dit ook. Maar als zij nerveus zijn, dan wordt jij dit ook. Je trekt daarom snel naar kalme en rustige mensen, zodat je geen last hebt van al hun emoties.

14. Je bent aangetrokken tot dingen van hoge kwaliteit zoals voeding, mooie kleding en allerlei andere dingen die mooi in elkaar zitten. Je vindt het misschien niet leuk om toe te geven, maar je vindt het belangrijk hoe andere dingen eruit zien. Je vindt het leuk om je te omgeven met mooie dingen en je hebt een goede smaak. Je hebt liever 1 mooie trui dan 10 middelmatige.

15. Je geeft heel veel om de mensen in je leven, maar waarschijnlijk weten ze niet hoeveel je wel niet om ze geeft omdat jij je gevoelens meestal voor jezelf houdt. Je vindt het lastig om je gevoelens te uiten, ook al voel je ze wel intens.

16. Je bent altijd vriendelijk, beleefd en voorzichtig. Andere mensen die wat ruwer zijn vind je al snel bot of zelfs gemeen.

-> 10 superkrachten van een INFJ, het zeldzaamste persoonlijkheidstype

17. Je vindt het leuk om jezelf te blijven ontwikkelen. Vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en sommige wetenschappen.

18. Je voelt je verplicht om dingen gedaan te krijgen. Je schrijft vaak to-do lijstjes en je vindt het fijn als je hier dingen vanaf kan strepen. Als je geen doel hebt om naar toe te werken dan voel jij je uiteindelijk verveeld.

19. Als je ergens gepassioneerd over bent dan staat niets je inde weg.

20. Andere mensen zien je als wijs en soms zelfs als spiritueel. Ze komen vaak bij jou voor emotionele steun en raad. Maar soms is het te veel. Je bent introvert en soms wil je gewoon even dat iedereen je met rust laat.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Introvertdear.com