Hooggevoelig

Wat is een aura

Wat is een aura

Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen over aura’s, maar wat is nou een aura? Een aura is een energetische uitstraling die wordt beschouwd als een subtiele, vaak kleurrijke gloed rondom levende wezens. Een aura is dus de energie die iemand uitstraalt en als je goed nadenkt dan kun jij misschien zelf ook wel de aura van een ander aanvoelen. Want vaak voel je het goed aan als iemand een pesthumeur heeft of wanneer juist straat van geluk of verliefdheid. 

Hoewel het concept van aura’s vaak wordt geassocieerd met spirituele en esoterische overtuigingen, vinden vergelijkbare ideeën hun oorsprong in verschillende culturen en tradities over de hele wereld.

-> Wat betekent jouw aura

In veel spirituele tradities wordt geloofd dat aura’s een reflectie zijn van iemands emotionele, fysieke en spirituele toestand. Elk individu zou een unieke aura hebben die kan worden waargenomen door hen die gevoelig zijn voor deze subtiele energie. In de yogafilosofie wordt bijvoorbeeld gesproken over de “prana” of levensenergie die zich manifesteert als een aura om het lichaam.

Aura’s worden vaak beschreven als bestaande uit verschillende kleuren en lagen, die elk een specifieke betekenis kunnen hebben. Zo wordt bijvoorbeeld aangenomen dat heldere kleuren zoals wit, blauw en goud duiden op positieve energie, terwijl donkere of vervormde kleuren kunnen wijzen op negativiteit of onevenwicht. Bovendien kan de grootte en intensiteit van een aura variëren afhankelijk van iemands emotionele toestand, gezondheid en spirituele ontwikkeling.

Ook door de wetenschap is er onderzoek gedaan naar aura’s en probeert men meer over dit fenomeen te duiden. Hoewel aura’s niet wetenschappelijk zijn bewezen en als pseudowetenschap worden beschouwd, vinden ze toch hun plaats in disciplines zoals de alternatieve geneeskunde. Er zij zelfs mensen die aura’s lezen en hierdoor de gemoedstoestand van anderen zeggen te kunnen interpeteren. 

Aura’s blijven een fascinerend iets of je er nou in gelooft of niet. Wil je nou meer weten over aura’s en de betekenissen van de verschillende kleuren? Lees dan dit artikel over de betekenissen van de kleuren van de aura’s. 

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?