Geluk

Wat betekent jouw aura?

Aura betekenis

Heb je ooit wel eens gehad dat je eigenlijk al wist wat je moeder of vriendin ging zeggen voordat ze haar mond had open gedaan? Of dat je direct een naar gevoel van iemand kreeg zonder dat je wist waarom? Dan ben je onbewust waarschijnlijk in staat om iemand zijn aura te lezen. Onze aura en dus onze energie is altijd aanwezig en we kunnen dit dus ook van andere mensen aanvoelen of zelfs zien.

Wat is een aura

Een aura is een kleur of meerdere kleuren van energie die rond levende dingen stromen. Onze aura kan onze stemming, emoties en vibe aangeven. Wel is het zo dat wij mensen aura’s vaak niet zomaar kunnen waarnemen. Maar dit kunnen we wel leren. We kunnen anders naar dingen leren kijken als we onszelf toestaan om de energie te laten stromen. En dit is het zeker waard, wanneer we aura’s kunnen zien zijn we in staat om onszelf en anderen beter te begrijpen. 

Hoe kun je je eigen aura zien?

Begin eerst met oefenen met je eigen aura. Zorg voor een ontspannen omgeving en vibe. Pak dan een spiegel en zorg voor een witte achtergrond. Concentreer je op een focuspunt in het midden van je voorhoofd. Zonder dat je ogen beweegt kijk je nu van dit punt buiten het hoofd en de schouders. De kleur die je nu ziet is je aura. 

Een andere manier om je aura te zien is door ongeveer een minuut naar je eigen handen te staren. De kleur die je uiteindelijk om je handen heen ziet verschijnen is je aura. Onthoud wel dat het de eerste keer meestal niet lukt om je aura te zien! Je moet het vaak meerdere keren proberen voordat het lukt. 

Als je uiteindelijk kleuren ziet kun je opzoeken wat deze kleuren betekent. Je vindt hier een uitgebreid artikel van de verschillende aura kleuren en de betekenissen. 

Hoe kun je de aura van anderen lezen?

Als het je lukt om je eigen aura te lezen kun je proberen om de aura van anderen te zien. Staar ongeveer 45 seconden met één oog open en één ogen gesloten naar de ander (of naar een foto van deze persoon). Je moet dit waarschijnlijk een paar keer herhalen, maar uiteindelijk zul je kleuren om de ander heen zien verschijnen. 

Aura’s kunnen van kleur veranderen

Als je geïnteresseerd bent in het lezen aura’s dan is het goed om te weten dat een aura van kleur kan veranderen. Zoals jouw stemming en emoties kunnen veranderen, zo verandert ook de kleur van je aura. Maar het heeft ook te maken met de mensen met wie jij je omgeven hebt en met hoe goed jij voor jezelf hebt gezorgd. Maar als je aura verandert door de energieën van anderen, hoe kun je er dan voor zorgen dat jij je eigen aura weer terugkrijgt?

Hoe kun jij je aura reinigen

We pikken dus de energieën van andere mensen op, dit kan ervoor zorgen dat we ons moe, gespannen of nerveus voelen. Als dit gebeurt kun jij je aura reinigen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een bad te nemen met Himalaya zout. Dit zorgt ervoor dat dat je energetisch veld wordt gereinigd. Anderen zeggen dat het branden of smudgen van salie kan helpen om je energie te reinigen, maar kristallen kunnen je helpen om je aura te reinigen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Oprahmag.com