Geluk

Welke kleur is jouw aura? 10 kleuren aura’s en de betekenis hiervan

Welke kleur is jouw aura?

Elke persoon heeft zijn eigen energie. Deze wordt soms ziel of geest genoemd en bevat alle patronen. Karma, trauma’s en informatie van alles wat je ooit hebt meegemaakt. Je kunt zelf achter jouw energie komen door na te gaan hoe jij je voelt en hoe je leven verloopt. Maar als je erachter wil komen hoe iemand anders zich voelt, kun je naar haar aura kijken.

Niet iedereen kan aura’s lezen, maar je kunt het natuurlijk wel proberen. Om dit te doen, staar je naar iemand (of naar jezelf in de spiegel) en laat je je ogen een tijd rusten op iemand. Als je lang genoeg kijkt, kun je een kleur rondom iemand zien. Dat is de aura. En deze betekenis hebben de verschillende kleuren die je kunt zien:

Rood
Een rood aura staat voor een avontuurlijk iemand. Ze staan open om nieuwe dingen uit te proberen, nieuwe mensen te ontmoeten en grenzen te verleggen. Deze personen zijn een beetje uitdagend en kunnen snel de controle over hun gevoelens verliezen. Een rood aura staat voor sterk, direct, zelfvervullend zijn en klaar zijn voor een lang leven en financieel succes.

Oranje
Oranje aura’s staan voor extraverte mensen die mensgericht en sociaal zijn. Het zijn mensen die heel attent zijn en gemakkelijk de behoeften van anderen kunnen waarnemen. Ze kunnen heel gevoelig zijn, maar vergeven snel. Daarnaast zijn ze vatbaar voor overdreven reacties en kunnen ze afhankelijk zijn van andere mensen. Maar over het algemeen hebben ze een gelukkig leven.

-> Wat betekent jouw aura?

Geel
Mensen met een geel aura staan voor hardwerkende, onafhankelijke, intelligente en analytische mensen. Het zijn goede praters en zijn goed in het herkennen van bepaald gedrag dat de meeste anderen niet op zal vallen. Ze hebben veel vrienden en als ze niet serieus bezig zijn, kunnen ze behoorlijk grappig zijn met een flinke dosis humor.

Groen
Mensen met een groen aura zijn liefhebbend, gevend en genereus. Ze zijn diep verbonden met de mensen om hen heen en zijn vooral heel vriendelijk. Wel kunnen zij struggelen met gevoelens als afgunst, minderwaardigheid en jaloezie.

Blauw
Blauwe aura’s staan voor mensen die rustig zijn en een goede zelfreflectie hebben. Ze begrijpen wat de kracht van woorden en de intenties ervan. Dus daarom gebruiken ze hun woorden voorzichtig en verstandig. Ze zijn wijs, nieuwsgierig en willen altijd anderen helpen als dat mogelijk is. Daarnaast kunnen ze creatief, artistiek en innovatief zijn.

-> Wat is een aura?

Paars
De paarse aura staat voor de wijste en meest ontwikkelde persoon. Mensen met een paars aura hebben een goede intuïtie en hebben vaak een goede persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn toekomstgericht en idealistisch en hebben de neiging een magisch leven te leiden.

Wit
Een wit aura kan een paar betekenissen hebben. Het kan zijn dat persoon een nieuwere ziel heeft met minder ervaringen. Of juist een heel oude ziel die zijn geest heeft opgeschoond. Witte aura’s zijn de puurste mensen die er zijn.

Grijs
Het komt vaak voor dat bepaalde delen in iemands aura grijs zijn. Dit zijn geblokkeerde energieën op die plek. Dat betekent dat iemand een ervaring heeft gehad die nog niet losgelaten kan worden. Dit heeft invloed op de gehele aura van iemand, omdat alles in verbinding staat. Om van deze grijze delen af te komen, moeten we de gebeurtenis accepteren en loslaten.

Bruin
Een ander veel voorkomende kleur is een bruine laag die als het ware over de aura zit. Dit is typerend voor mensen die jaloers zijn op anderen, of onbewust hun eigen energievelden verminderen om sympathieker over te komen op anderen.

Zwart
Een zwarte, of donkergrijze aura betekent dat er een opstapeling van angst is, emotionele puin of onverwerkte rouw. Het komt meestal voor bij mensen die langere tijd problemen hebben met anderen. Over het algemeen staat deze kleur voor een opruiming of ‘genezing’ die nog moet komen.

-> 10 aura kleuren en wat ze over jou zeggen

Thought Catalog