Geluk

10 aura kleuren en wat ze over jou zeggen

Aura’s zijn energievelden die iemand omgeven. Ze worden beïnvloed door je stemming en emotionele welzijn. Daarnaast zeggen de verschillende kleuren ook iets over jou als persoon. Een aura is vaak een combinatie van kleuren, waarbij de enen kleur meer dominant is dan de andere. Hoewel een aura constant van kleur verandert is er één kleur die dominant is. 

Hoe zie je een aura?
Behalve als je toevallig bent geboren met de gave om iemand zijn aura te zien, vraag jij je waarschijnlijk af hoe je nou de kleuren van je aura kunt zien? Je kunt een aura foto laten maken, maar je kunt ook op een zachte manier naar een onderdeel van je lichaam blijven staren. Je kunt ook blijven staren terwijl je je handen over elkaar wrijft en ze dan langzaam uit elkaar trekt. Hoe vaker jij dit oefent, hoe vaker je energieveld rondom je lichaam kunt zien. 

Hieronder vind je 10 aura kleuren en wat ze over jou zeggen:

Betekenis rode aura
Als je rood in je aura hebt dan ben je waarschijnlijk een energiek en actief persoon. Rode aura’s betekenen dat je waarschijnlijk snel bent in het omzetten van gedachtes naar acties en dat je meestal niet de tijd neemt om uitgebreid een handleiding te lezen. Daarnaast verwijst een rood aura naar je root of wortelchakra, wat betekent dat deze stabiel en niet geblokkeerd is.

Betekenis oranje aura
Een oranje aura staat voor het stromen van creatieve en seksuele energie. Daarnaast is de kans ook groot dat je liever leert door dingen te doen dan van de theorie en dat je in het verleden de dingen vaak op de harde manier hebt moeten leren.

Betekenis gele aura
Geel staat voor iemand die zonnig en charismatisch is. Je hebt waarschijnlijk een persoonlijkheid die aantrekkelijk is voor veel mensen en hierdoor trek je ook veel verschillende mensen aan. Als geel jouw kleur is dan ben je waarschijnlijk zelfverzekerd en krachtig. 

-> Welke kleur is jouw aura? 10 kleuren aura en hun betekentis

Betekenis groene aura
Groen staat in relatie tot het hart chakra en staat dus voor alles wat je hart te maken heeft: de liefde voor jezelf en anderen en compassie naar anderen. Een groen aura betekent dat je waarschijnlijk houdt van de natuur, muziek en dat je niet ‘vast’ wilt zitten. Omdat een groen aura staat voor een open hart wordt je snel beïnvloed door anderen en is het belangrijk om goede grenzen te hebben.

Betekenis roze aura
Als er roze in je aura is dan staat dit (net zoals groen) ook in relatie met je hart chakra. Je leeft waarschijnlijk vanuit je hart wat je vriendelijk, zorgzaam en lief maakt. Roze betekent dat je hart open staat en ontvankelijk bent voor andere mensen. Wees er trots op dat je zo aardig bent, maar denk om je grenzen.

Betekenis blauw aura
Blauw in je aura is een signaal van een krachtige, maar dromerige geest. Mensen met veel blauw in hun aura moeten zichzelf er soms wel eens aan herinneren om te aarden. Blauw staat ook in relatie met de keel chakra wat betekent dat jij je goed kunt uitdrukken en dat de waarheid spreken hoog in het vaandel staat. 

Betekenis paarse aura
Paarse aura’s krijgen veel aandacht omdat deze aura betekent dat je een sterke intuïtie hebt, gevoelig bent en graag diep over dingen nadenkt. Paars is de kleur van het derde oog chakra wat staat voor intuïtie. Als je paars in je aura hebt dan ben je vaak enorm empathisch en heb je misschien zelfs een zesde zintuig.

Betekenis wit aura
Het is vrij zeldzaam om wit in een aura te ontdekken, maar als je dit wel doet dan staat het voor perfectionisme en een wat nerveuze energie. Als je wit in je aura hebt dan ben je in staat om de connectie te maken met iets groters dan jezelf.

Betekenis zwart aura
Als je zwart in je aura ziet dan is dit niet jouw persoonlijke kleur, maar een teken dat je moe of zelfs uitgeput bent. Als dit het geval is neem dan tijd om te gronden en om je energie weer in balans te krijgen zodat jij je aura weer wat kan verlichten om zo je energetisch veld en chakra’s weer in balans te krijgen. 

Betekenis regenboog aura
Er is een kleine kans dat jij een regenboog aura hebt wat meer dan 2 kleuren laat zien. Dit is een signaal dat je door een enorm drukke periode gaat en in het midden van een grote verandering zit. Je voelt je waarschijnlijk extra energiek en zelfverzekerd wanneer je aura regenboogkleuren laat zien. Je kunt hier dus je voordeel mee doen door nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Aan de andere kant kan deze energie ook zorgen voor oververmoeidheid of zelfs burnout, dus neem genoeg tijd om op te laden.

Onze aura verandert constant, maar meestal zijn er 1 of 2 kleuren die altijd weer naar voren komen. Of je de ene dag nou meer blauw, geel of rood bent, door je energie te begrijpen kun je jouw dag hierop inrichten.

-> Wat betekent jouw aura?

Mindbodygreen