Relaties Single

Misschien heb ik op dit moment alleen mezelf nodig

Misschien heb ik op dit moment alleen mezelf nodig

Misschien heb ik op dit moment even geen liefde nodig. Heb ik geen man nodig. Want misschien wil ik op dit moment alleen dingen die niet goed voor me zijn. 

Misschien moet ik mijn horizon nog verbreden, reizen, mensen ontmoeten die me inspireren en de vrijheid hebben om te doen wat ik wil. Misschien moet ik nog leren naar wat voor liefde ik op zoek ben. Wil ik veiligheid en stabiliteit? Of wil ik juist spanning en avontuur?

Misschien moet ik eerst duidelijk hebben of ik liefde probeer te vinden of dat ik probeer om mijn hart te begrijpen. Misschien heb ik meer tijd nodig om te begrijpen wat mijn hart echt nodig heeft. Moet ik mijn hart reinigen en helen van alle schade die ik haar heb aangedaan. Misschien moet ik houden van mijn hart zoals niemand anders dit ooit heeft gedaan.

Misschien moet ikzelf alles zijn wat ik van andere mensen verlang. Misschien moet ik zelf de persoon waar ik van houd. Mijn eigen hand vasthouden en leren hoe ik mijn eigen grootste fan kan zijn.

Misschien heb ik op dit moment alleen mezelf nodig, want als als er iemand anders aan boord komt zinkt misschien mijn schip. Ik geloof dat er twee soorten mensen zijn. De mensen die altijd al veiligheid en stabiliteit hebben gewild. De mensen die jong trouwen en die nooit moeite hebben om een partner te vinden. En dan de andere groep. De groep die op zoek is naar avontuur, naar hoge pieken en die altijd maar worstelen. De mensen die niet weten wat voor liefde ze willen, de mensen die altijd op zoek zijn naar liefde maar die niet zo goed weten wat ze moeten doen als het hebben gevonden. 

Misschien is het de bedoeling dat ik nog wat meer leer in de liefde. Dat ik eerst leer hoe ik de chaos in mijn hoofd kan temmen en hoe ik de wonden in mijn hart kan helen. 

Misschien is het de bedoeling dat ik eerst mijn eigen littekens kus omdat ik de enige ben die weet hoe diep ze zijn. Ik ben de enige die weet hoe pijnlijk ze zijn. Misschien heb ik op dit moment alleen mezelf nodig omdat ik moet werken aan de relatie met mezelf. Om de jaren dat ik mezelf heb gebroken teniet te doen. Om de gebroken stukjes bij elkaar te rapen. Om mezelf te vinden. 

Misschien ben ik op dit moment de enige juist voor mij. Omdat ik moet leren hoe ik met mezelf moet leven. Ik moet uitvinden hoe ik de mooiste en meest betekenisvolle relatie met mezelf krijg. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com