Geluk

Lieve sterke vrouw, verontschuldig je nooit voor deze dingen!

Lieve sterke vrouw, verontschuldig je nooit voor deze dingen!

Lieve sterke, onafhankelijke, krachtige vrouw verontschuldig je nooit:

Voor het feit dat je luid bent. Je bent nooit te luid om voor jezelf en alle vrouwen naast je op te komen. Je bent niet te luid, sommige mensen willen je gewoon niet horen. 

Voor het feit dat je sterk bent. Ze weten niet eens hoe sterk je echt bent. Ze weten niet dat je de hoogste bergen hebt beklommen en door de diepste dalen bent gegaan om hier te komen. Maar jij weet het zelf wel, jij weet van hoe ver je bent gekomen en waarom je nu zo sterk bent. Dus je mag zo ontzettend trots op jezelf zijn.

Voor het feit dat je anders bent dan hoe anderen je zien. Mensen willen je graag in een hokje stoppen, maar je past niet in een hokje. Je bent meerdere dingen ineen en dat is mooi.

Voor het feit dat je van jezelf houdt. Je bent niet arrogant, je bent niet egoïstisch. Je bent wel alle liefde waard en vooral de liefde voor jezelf. Niemand weet welke worstelingen jij hebt moeten doorstaan om hier te komen, om zo ver te zijn dat je eindelijk echt van jezelf houdt. Geef jezelf daarom alle liefde die je verdient en waag het niet om jezelf ervoor te verontschuldigen. 

Voor het feit dat je goed genoeg bent zoals je bent. Je zou je nooit, maar dan ook nooit mogen schamen voor je zwakke momenten. Je zwakte momenten, je fouten hebben je gemaakt tot de vrouw die je nu bent.

Voor het feit dat je nog steeds wel eens twijfelt aan jezelf. We zijn de balans allemaal wel eens kwijt. Soms hebben we hulp nodig en dat is prima. Het is oké om niet altijd zelfverzekerd te zijn. Ademen in en uit en realiseer je dat je niet altijd sterk hoeft te zijn. 

Lieve sterke vrouw verontschuldig je nooit voor wie je bent en onthoud dat jij alle liefde en alle goeds van deze wereld verdient!