Geen categorie

LINDA.lijnt, doe jij ook mee? Mijn tips om af te vallen

LINDA.lijnt doe jij ook mee?
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Het is je vast niet ontgaan, Linda de Mol gaat lijnen en jij kunt meedoen! Vanaf 20 maart deelt LINDA haar ervaringen via haar social media kanalen, haar blog, haar site en haar nieuwsbrief. En omdat we allemaal weten dat lijnen niet makkelijk is heb ik wat leuke gerechtjes voor je op een rij gezet. Gerechtjes die weinig calorieën bevatten, die gezond zijn en die bovenal makkelijk te maken zijn. Want dat lijnen, dat moet wel een beetje leuk blijven natuurlijk :). Daarnaast heb ik nog een tip voor je, want ook ik ben bekend met het fenomeen ‘lijnen’ dus ik kan je vertellen wat mij echt heeft geholpen.

Tip!
Het is goed om van jezelf te weten wanneer jij gaat snaaien. Ik weet dat ik trek heb in slechte snacks als ik moe ben. Zorg er daarom voor dat je voldoende rust en dat je luistert naar je lichaam. Want als je moe bent dan heeft je lichaam energie nodig en daarom krijg je dan zo’n trek in bakje (hele zak) chips of een zak mini twixen. Terwijl je juist door al die suikers meer vermoeid raakt en je eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht komt.

Dus beweeg voldoende (lekker wandelen en fietsen is ook bewegen hè), eet gezonde producten en luister naar je lichaam. Geef je lichaam regelmatig haar zuurverdiende rust en ga ’s avonds, als je merkt dat je trek hebt, lekker naar bed in plaats van dat je weer een zak chips opentrekt. Je zult zien dat wanneer je toegeeft aan je vermoeidheid en jij je lichaam laat rusten je minder trek krijgt in slechte snacks.

Recepten!
Ik heb 4 super easy gerechtjes voor je op een rij gezet. Gerechten waar je lang vol door blijft zitten en die gewoon heel lekker zijn:

Fruitsalade met quinoa en limoen

Deze salade met fruit en quinoa is echt verrukkelijk! Ingrediënten: vers fruit, quinoa (kook de quinoa zoals op de verpakking is aangegeven), beetje munt, flinke theelepel honing gemengd met limoensap er overheen sprenkelen en klaar! De munt en de honing met limoensap maken het echt af, dus die stap niet overslaan 🙂

Warme quinoa met kokosmelk en fruit

Breng 250 kokosmelk aan de kook, voeg 70 gram quinoa toe en laat het 10 minuten koken. Blijf roeren en voeg naar smaak nog wat honing of stevia toe en maak het af met vers fruit. Een heerlijk zoet en warm gerecht om de dag goed te beginnen.

Gezonde eggs Benedict met avocado saus, gerookte zalm en portobello

Recept: Gezonde eggs Benedict met gerookte zalm en avocado

Dit recept is echt een cadeautje aan jezelf, zo lekker! Je hebt nodig: 1 ei, gerookte zalm, 1 portobello champignon, 1/2 limoen uitgeperst, olijfolie, 1 eetlepel honing, snufje cayenne peper en witte wijn azijn. Klik hier voor het volledige recept.

Zalm met gewokte zeekraal en quinoa

Te makkelijk deze zalm met quinoa en zeekraal: Kook de quinoa zoals op de verpakking, bak een stukje zalm in de pan en wok de zeekraal voor een paar minuten met een scheutje zoete ketjap. Succes gegarandeerd!

Wil je ook meedoen met LINDA.lijnt? Geef je dan op via de Facebookpagina: LINDA.lijnt facebookpagina. Op deze pagina worden allerlei reacties en tips geplaatst gedurende 6 weken én maak je kans op een plekje aan de LINDA.lijnt ontbijttafel op het LINDA.festival. Succes!

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie