Geluk

De succesformule voor het leven van je roeping zonder geldzorgen

Avatar foto
Geschreven door Isabelle Pure Alignment

Veel vrouwen (en mannen) durven hun roeping niet voluit te leven, omdat ze denken dat ze daar financieel niet van rond kunnen komen. Toch is niets minder waar. Ik vertel je hier waarom je eigenlijk geen geldzorgen kunt hebben als je voluit je roeping leeft.

Onze natuurlijke staat van zijn is overvloed

Onze natuurlijke staat van zijn is ontspannen en open. We zijn relaxed en vertrouwd in ons lichaam. We voelen ons verbonden, vredig en in harmonie met wat er is. We ervaren dat ons leven stroomt, dat het vóór ons werkt. In deze staat voel ik me helder, fris en vervuld. Er verschijnt van binnenuit als vanzelf een glimlach op mijn gezicht. Ik sta ‘aan’ en zie het leven helder. 

In deze staat voel ik ook helder welke zelfexpressie ervan binnenuit wil zijn. Dit natuurlijke verlangen tot zelfexpressie, deze impulsen, duiden op onze roeping die op ieder moment wil worden geleefd. Ze maakt zich dan ook op ieder moment kenbaar door heldere ingevingen en voelbare passie in ons lichaam. Op het moment dat we gaan luisteren naar deze impulsen én er ook naar gaan handelen, komt de magie terug in ons leven. Dan gaat het stromen. Ons leven begint dan bol te staan van de zogenaamde toevalligheden. De juiste mensen, inspiratie, informatie, tijd, giften, (financiële) middelen en situaties vinden ons op precies het goede moment. We zien onze natuurlijke verbonden staat duidelijk gereflecteerd in ons dagelijks leven. We ervaren namelijk overvloed en we zien haar terug in iedere uitdaging, situatie of ontmoeting. 

De succesformule voor natuurlijke overvloed

De formule om op elk moment onze natuurlijke overvloed te ervaren is als volgt:

1. Geef op elk moment expressie aan je grootste passie van het moment;

2. Doe dit zo volledig mogelijk naar je beste kunnen tot je er niet meer verder mee komt;

3. Geef expressie aan je grootste passie zonder ook maar iets te forceren en zonder enige aanname of verwachting te hebben ten aanzien van een specifieke uitkomst;

4. Kies ervoor om in een ontspannen open staat te blijven ongeacht wat zich voordoet;

5. Blijf constant alert op het onderzoeken van je overtuigingen. Word je bewust van de overtuigingen die jou belemmeren, te weten de op angst gebaseerde overtuigingen/overtuigingen die niet op één lijn zijn met wie je werkelijk wenst te zijn en transformeer ze.

Het ruime begrip passie

Het begrip passie is in de formule veel meer dan het beoefenen van onze hobby of doen waar we het meeste zin in hebben. Het is iets anders dan het najagen van zgn. positieve emoties en het omzeilen van de zgn. negatieve. Het gaat erom dat we op ieder moment doen wat wérkelijk voor ons klopt; wat effectief is en werkt voor ons. Het gaat over doen wat ons de grootste levensenergie en -vreugde geeft; waar ga je werkelijk van ‘aan’? Je weet dit met je intuïtie en voelt dit als passie, als ‘aan’ staan in je lichaam. Kortom je volgt je innerlijke roeping. 

Hoe geef ik gehoor aan mijn roeping op ieder moment?

Gebruik optimaal al je talenten, vaardigheden en mogelijkheden. Wees creatief en vindingrijk. Ga daarmee zover als je kunt. Zijn er momenten waarop je niet goed uit mogelijkheden kunt kiezen, dan maakt het blijkbaar niet zoveel uit. Kies dan gewoon, dan zal je in het dagelijks leven vanzelf ervaren of je daarmee door moet gaan; het stroomt of het stroomt niet, het werkt voor jou of niet. Als je niet meer verder kunt met de expressie van je grootste passie, dan kies je je volgende grootste passie van dat moment, etc. Wat je op die dag niet gedaan kreeg, hoefde je blijkbaar ook niet te doen, zo simpel is het.

Buiten het traditionele werk(denk)kader

Het leven van onze roeping kan inderdaad gaan over het bezig zijn met een zakelijk project of carrière. Dat hoeft echter zeker niet, want onze roeping is immers zoveel meer. Als het in het kader van onze roeping gaat over het op ieder moment doen wat ons de meeste levensenergie en -vreugde geeft, dan betreft het soms simpelweg de keuze tussen het halen van een frisse neus, het lezen van een inspirerend boek of het doen van je boekhouding. Soms kies je dan op grond van je roeping voor het halen van een frisse neus. Dat klinkt niet logisch als je denkt aan geld verdienen en brood op de plank krijgen. Toch is het dat zeker wel. Denk maar aan uitvinders die hun beste ingevingen staand onder de douche of tijdens een wandeling kregen.

De formule voorziet in alles

Wanneer je op elk moment voluit gehoor geeft aan je innerlijke roeping, dan beschik je ook op ieder moment over alle middelen die je voor het leven van je roeping nodig hebt. Je natuurlijke staat van zijn is namelijk overvloed en het verlangen tot zelfrealisatie zit in alles. Alles wil worden zoals het van nature bedoeld is, ook wij.

Je gaat bijv. naar een gezellige verjaardag van een vriendin in plaats van het plichtbewust maken van een reclameadvertentie voor je bedrijf, omdat je meer klanten nodig hebt. Op die verjaardag vertelt iemand jou enthousiast over Peru of bij het bekijken van hun boekenkast valt je oog op een magisch boek over Peru. Je voelt plotseling dat je ‘aan’ gaat bij het idee daar heen te gaan. Wellicht denk je dan in eerste instantie dat je het geld niet hebt of zeg je tegen jezelf dat je wel met beide benen op de grond moet blijven staan. Maar toch zie je jezelf al helemaal daar en je wordt er heel blij van. Ergens weet je dat je daar heen moet. Vervolgens komt er een onverwachte belastingteruggave of een schenking uit onverwachte hoek, waardoor je reis mogelijk wordt. En wellicht valt je oog de dag erna op social media ‘toevallig’ op een superleuke vrouwenreis naar Peru, een reis die je altijd al had willen doen én je inspiratie voor een succesvolle zakelijke co-creatie. 

Voorbij de beperkende logica van ons hoofd

Dus juist door het leven van onze roeping op ieder moment geven we alle ruimte aan de flow van onze natuurlijke staat van overvloed. In deze ontspannen en open staat, waarin we vrede, harmonie en vervulling voelen, trekken we in onze buitenwereld als vanzelf precies dat aan wat resoneert met onze innerlijke overvloed. 

Vaak hebben we allerlei beperkende gedachten, vooral ook onbewust, om juist niet te luisteren naar onze roeping. Op deze manier staan we zelf in de weg aan onze natuurlijke overvloed. Je denkt bijv. ‘Ik moet toch brood op de plank en dus eerst voldoende uren draaien in mijn veilige baan voordat ik mag gaan genieten van mijn passie’, of ‘Ik moet toch eerst voor mijn kinderen zorgen en pas dan mag ik aan mezelf toekomen’, of ‘Muziek maken, dit inspirerende boek lezen, heerlijk wandelen of mijn beste vriendin bellen brengt toch geen geld in het laadje’, etc. Dit zijn allemaal beperkende overtuigingen die onze natuurlijke overvloed in de weg staan. In plaats van de vibratie van overvloed hebben ze die van tekort en daarmee zien we dat (financiële) tekort terug in ons leven.

Radicale eerlijkheid

Leven in de flow van onze natuurlijke overvloed vraagt om radicale eerlijkheid. Wanneer we onszelf verloochenen en niet doen wat werkelijk voor ons werkt, dan stappen we uit onze natuurlijke staat van overvloed. We weten doorgaans haarfijn of we eerlijk naar onszelf zijn of niet. Onze angst voor de gevolgen van onze radicale eerlijkheid maakt dat we liever wegkijken en geen contact maken met wie we werkelijk zijn.

Het is telkens op ieder moment de vraag wat er in alle eerlijkheid voor jou klopt om te doen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je nee zegt om nog langer naar voor jou saaie verjaardagen of familiebijeenkomsten te gaan of dat je je eerlijker naar je collega’s en baas uitspreekt. Of misschien betekent het zelfs wel dat je je kinderen uit het huidige onderwijssysteem haalt en een nieuwe vorm van thuisonderwijs opstart. Of dat je stopt met je geestdodende baan en je eigen bedrijf start. 

Soms zijn er noodzakelijke klussen, waarop je misschien leegloopt, zoals het huishouden of je administratie. Doe deze dan zonder te mokken en heerlijk luisterend naar een interessante podcast of besteed het uit. Het betekent dus dat je op een volwassen manier stopt met doen wat voor jou niet langer werkt, waar je levensvreugde van dooft, én dat je initieert wat jou ‘aan’ zet.

Open, ontspannen en ontvankelijk

Het concreet willen invullen of afdwingen van de manier waarop we onze roeping willen leven of hoe de eindvorm eruit moet zien, dus het hebben van een eigen agenda, houdt tegen dat een veel betere manifestatie dan we hadden kunnen bedenken tot stand kan komen. Dat wat onze grootste passie is, hoeft niet per sé datgene te zijn wat daadwerkelijk als onze roeping tot bloei wil komen. Het kan zo zijn dat dat enkel onze grootste passie is om ons tot actie aan te zetten, waardoor we in die ontspannen open staat van zijn komen, waardoor onze roeping zich kan manifesteren. Dit vraagt vaak om even vol vertrouwen in de leegte te zijn, op het moment dat je dat wat niet meer voor jou werkt hebt losgelaten en het nieuwe nog geen concrete vorm heeft gekregen. 

Hier is het belangrijk om ons ervan bewust te zijn dat we met onze vibratie altijd alle situaties in ons leven zelf creëren. Geen enkele situatie overkomt ons zomaar. Het is dus niet echt effectief als we deze situaties vervolgens zelf bevechten; het leven werkt voor ons, altijd. 

Het vrijmaken van de natuurlijke flow van overvloed

Onze huidige samenleving is helaas niet echt gericht op het bevorderen van onze gezonde natuurlijke staat van overvloed. Daardoor ontstaan armoede, burn-out, depressie, en allerlei andere ziektes en aandoeningen. Wanneer we massaal weer gaan luisteren naar de impulsen van wie we werkelijk zijn en onze roeping op ieder moment volgen, dan verdwijnen deze symptomen. Wijzelf en de samenleving worden dan vormen van overvloed; weldadig, gezond en rijk. 

We ervaren onze natuurlijke staat van overvloed niet, omdat we met onze gedachten en diepgewortelde overtuigingen star vasthouden aan allerlei ideeën over hoe wij, ons leven en de samenleving zouden moeten zijn. Over wat succes, geluk en rijkdom zijn. We doen dit dan vanuit het (onbewust) ervaren van angst en tekort. We zijn daarmee aan het overleven in plaats van werkelijk leven. We weten niet beter. Als we onze natuurlijke staat van overvloed weer willen ervaren, hebben we deze belemmerende overtuigingen op te ruimen in ons zelf. Dit kan een hele klus zijn, omdat we daarmee hebben los te laten wie we altijd dachten te zijn, inclusief al onze ideeën over succes, status, rijkdom, waarde, geluk, goed burgerschap, ouderschap, etc. etc. Vele heilige huisjes zullen daarmee op de schop gaan. Dit kan voor een tijdje diepe angsten oproepen, omdat we ons nog niet herinneren wie we werkelijk zijn; omdat we onze voedende natuurlijke staat nog niet kunnen voelen.

Nieuwe manier van leven

We zijn gelukkig niet van de buitenwereld afhankelijk of we vanuit onze natuurlijke staat van overvloed kunnen leven. Contact met onze eigen vibratie van overvloed is de creator van de rijkdom in ons leven en wat er in de wereld om ons heen niet met ons resoneert deert ons niet.

Wanneer we weer herinneren wie we werkelijk zijn en onze roeping boven al het andere stellen, kennen we geen tekorten meer. We zien dat ons nooit aan iets ontbreekt. We hebben op elk moment alles wat we nodig hebben om datgene te ervaren, creëren en ontwikkelen waarvoor we geboren zijn. Vanuit wie we werkelijk zijn waarderen we rijkdom, succes en geluk op een natuurlijke manier. Gebrek aan (financiële) rijkdom laat ons dan enkel nog zien dat wij zelf de flow van onze natuurlijke overvloed ergens in de weg staan. We weten dan dat we niet met heldere ogen kijken en dat we eerlijk(er) naar onszelf hebben te kijken.

Stap vandaag nog in de flow van je natuurlijke overvloed

Wil je ook vanuit je natuurlijk overvloed leven, en kun je daarbij wel hulp gebruiken, ga dan naar Pure Alignment. Een Pure Alignment sessie zou je weleens een mega shift kunnen geven!

Over de schrijver

Avatar foto

Isabelle Pure Alignment

Isabelle was altijd al heel helder waarnemend en fijngevoelig, maar om aansluiting te vinden heeft ze deze kwaliteiten vele jaren moeten onderdrukken. In haar juridische carière en huwelijk liep ze tegen burn-out en depressie aan. Ze voelt haarfijn of iets klopt, of iets zuiver is en stroomt, of niet. Graag ziet ze mensen sprankelend zichzelf zijn. Dit miste ze enorm, vooral natuurlijk bij zichzelf. Op het moment dat ze werkelijk durfde te gaan luisteren naar zichzelf, verdwenen genoemde klachten en verschenen levensenergie en -vreugde weer in haar leven. Het leven heeft altijd verrassingen in petto, maar als creator ziet ze nu helder haar exacte rol en de geschenken daarin. Heel graag begeleidt ze, inmiddels alweer vele jaren, anderen in het leven van hun roeping vanuit natuurlijke overvloed.

Op dit moment leeft ze met haar partner haar roeping in Spanje. De flow van Nederland naar Spanje in 2021 was magisch. Ze zijn nu bezig met het opzetten van een multidimensionaal centrum in de bergen. Langzaamaan krijgt de zieledroom, die zij tientallen jaren geleden al had, haar plek en vorm.