Geluk

7 Tips om deze regenachtige dagen thuis door te komen

De lente staat voor de deur, maar hij wil nog niet echt binnenkomen. Wij snappen dat jij deze regenachtige dagen ook wel eens zat bent en hebben daarom een lijstje voor je gemaakt met 7 dingen die je thuis kunt doen tijdens deze regenachtige dagen:

1 Leer koken
’s avonds een avg’tje op tafel zetten voor jezelf of je gezin, dat lukt vast wel. Maar zou jij ook niet eens een keer zo’n leuk dinertje voor vrienden of familie willen geven? Maak daarom gebruik van deze regenachtige dag om jouw signature dish te zoeken en te perfectioneren zodat je deze zonder gêne of stress tijdens een dinerparty aan jouw vrienden kunt voorschotelen. Spit je kookboeken door of struin het internet af voor leuke en lekkere recepten. Succes! 

2 Lezen
Het is voor de hand deze tip, dat snappen we, maar toch blijven we vaak eindelijk scrollen op onze telefoon in plaats van dat we in een nieuw boek beginnen. Zo zonde, want niets fijner om je met een kop thee te verliezen in een boek. In dit artikel vind je de favo romantische boeken van Josine, altijd handig om wat inspiratie te hebben.

3 Polymeer klei
Wij hebben een nieuwe hobby en dat is knutselen met polymeer klei. Je koopt het gewoon bij de Action en je kunt er echt de leukste dingen mee maken. De klei is er in veel verschillende leuke kleurtjes, dus je kunt er echt alle kanten mee op. Wij hebben er al sieraden doosjes, waxinelichthouders, sieraden en sleutelhangers meegemaakt. Echt een heerlijke hobby voor jong en oud en ideaal voor een regenachtige dag. 

4 Sport kijken
Het is ontspannend en leuk om je favoriete sport op tv te volgen en een regenachtige dag is het ideale moment om te kijken naar wielrennen, schaatsen, tennis of voetbal. Wil je er echt een momentje van maken? Dan kan het heel leuk zijn om af en toe online een gokje te wagen. Soms maakt wedden op voetbal België of Nederland een wedstrijd net even leuker.

5 Bloemen drogen/ persen
Deze hobby is een tijdje geleden bij ons ontstaan en het is een heerlijk rustgevend klusje. Je kunt bloemen gebruiken die je in een vaas hebt staan en die bijna uitgebloeid zijn of je duikt de natuur in en plukt zelf leuke bermbloemen. Deze bloemen kun je drogen met keukenpapier en een dik boek, je kunt het beste even YouTube checken voor de beste manier. Wij gebruiken de gedroogde bloemen vooral om cadeautjes mooi in te pakken, maar het is natuurlijk ook leuk om ze in te lijsten. 

6 Fotoboek
Deze tip is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig! Want hoeveel foto’s heb jij ondertussen op je filmrol staan? Waarschijnlijk veel te veel. Wanneer jij de tijd neemt om een fotoboek te maken dan kun je je foto’s eindelijk uitzoeken en het moment dat je fotoboek binnenkomt is zo leuk! Zonde om al je momenten alleen maar in je filmrol te bewaren.

7 Verkoop je oude spullen
Niets fijner dan opgeruimde kasten met overzicht. Vaak hebben we veel te spullen en bewaren we te veel. Daarom kan het ontzettend fijn zijn om de boel eens uit te zoeken en te verkopen, houd je er ook nog een leuk zakcentje aan over! De apps zoals Vinted en Marktplaats maken het je tegenwoordig super makkelijk om je spullen op te verkopen en je kunt er echt een best een leuk zakcentje aan overhouden. Dus ga je kasten en eens door, zet je spullen op de foto en begin met verkopen! Win win vonden wij.