Kinderen

Zo organiseer jij in een handomdraai het leukste verjaardagsfeestje voor je kind

Je kind is jarig en natuurlijk wil jij dat je zoon of dochter een super leuk partijtje heeft. Maar krijg je al rode vlekken in je nek bij het idee dat je een partijtje moet organiseren? No worries, wij hebben wat handige tips voor je op een rij gezet waardoor jij en je kind kunnen genieten van dit verjaardagsfeestje!

1 Leg de lat niet te hoog
Leuk dat je voor ideeën Pinterest afspeurt, maar leg de lat alsjeblieft niet te hoog. De plaatjes op Pinterest zien er inderdaad geweldig uit, maar dit zijn waarschijnlijk plaatjes van feestjes die georganiseerd zijn door professionele party planners. Dus houd alsjeblieft het belangrijkste in je achterhoofd: dat het leuk moet zijn voor je kind en zijn of haar vriendjes, maar ook voor jou! Dus gooi die torenhoge verwachtingen uit het raam en onthoud: goed is goed genoeg.

2 Budget
Wel zo handig om over na te denken. Want blijf je thuis? Huur je iets af? Neem je de kinderen mee naar een activiteit? Wat voor uitdeelzakjes geef je mee aan het einde? Het is goed om hier even rustig over na te denken, want een kinderfeestje hoeft echt niet de wereld te kosten. Dus onthoud: jij bepaalt en laat je niet gek maken!

3 Thema
Een themafeestje is natuurlijk wel erg leuk. Van dino’s tot prinsessen, er is voor iedereen wel een thema te bedenken. Loop ook eens binnen bij de Action of de Hema: hier vind je genoeg thema gerelateerde producten voor een kinderfeestje.  

3 Uitnodigingen
Hoeveel vriendjes en vriendinnetjes mag je kind uitnodigen? Zeker wel iets om over na te denken. Bedenk dan ook meteen of je misschien wat helpende handen van opa, oma, oom, tante in kan schakelen tijdens het feestje. Dan de uitnodigingen zelf, je kunt natuurlijk je knutseldoos erbij pakken en aan de slag gaan, maar je kunt ook hele leuke uitnodigingen online maken. Dan kun je echt je creativiteit laten stromen en vervolgens laat je de uitnodigingen printen en bij je thuis bezorgen. 

4 Snacks
Ja ook hier is de vraag: hoe ver wil je gaan? Je kunt geweldige, maar dure taarten bestellen, maar je kunt het ook anders aanpakken. Want het is ook hartstikke leuk om de kids zelf hun cupcakes te laten versieren. Dan heb je meteen een activiteit en wil je het nog makkelijker? Koop een cake bij de supermarkt, snijd in plakjes en laat de kinderen deze versieren. Helemaal leuk! 

5 Activiteiten
Het is handig om van te voren een tijdlijn te bedenken voor het partijtje. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een openingsactiviteit die de kinderen bezig houdt als ze arriveren en waarbij nieuwe kinderen makkelijk kunnen aansluiten. Dan is het tijd voor wat drinken en taart/cake/snacks. Hier trekken wij meestal een half uur voor uit. Vervolgens kun je 4 tot 5 activiteiten doen die allemaal ongeveer 10 tot 15 minuten duren. Wij trekken meestal rond de 60 minuten uit voor de spelletjes. Vervolgens is het tijd om nog even wat te drinken en dan gaan we nog even heel hard dansen met zijn allen en is het tijd om weer te gaan. 

De kinderen hebben een geweldige middag en jij hebt jezelf op deze manier niet te moeilijk gemaakt. Vaak willen we zo veel en leggen we de lat hoog. Maar een kinderfeestje hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Laat je niet gek maken door wat andere ouders doen en blijf bij jezelf. Kinderen vinden dingen vaak al heel snel leuk, dus maak je vooral niet te druk en geniet van deze tijd. Voor je het weet zijn ze groot.