Hooggevoelig Kinderen

De 5 worstelingen die je als hooggevoelige moeder vast herkent

5 worstelingen van een hooggevoelige moeder

Moeder zijn is overweldigend, fantastisch, maar overweldigend. Daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn. Maar als hooggevoelige vrouw kan het moederschap soms echt een worsteling zijn. Je doet je best, maar jij zult waarschijnlijk nooit het soort moeder zijn die haar kinderen elke dag ergens mee naar toe neemt of die zich echt kan afsluiten van de constante ruis die het ouderschap met zich mee brengt. En weet je wat? Dat is dus helemaal prima!

Er zullen altijd dingen zijn waar jij, als hooggevoelige moeder, meer mee worstelt dan andere moeders, maar weet dat je niet alleen bent! 15% tot 20% van de bevolking is hooggevoelig en soms is het gewoon fijn om te weten dat je niet alleen bent. Daarom zie je hieronder 6 worstelingen die jij, als hooggevoelige moeder, vast herkent:

1 Speelafspraken putten ons uit
Het is niet alleen de rommel die de kinderen maken of de kansen die de kinderen zien om elkaar op het hoofd te slaan met lego. Van het plannen van een afspraak alleen al gaat ons hoofd tollen (een gesprek voeren met de andere ouder en ondertussen je kinderen in de gaten houden.. pfft). Het is niet dat we niet willen dat onze kinderen met andere kinderen spelen, we willen het gewoon niet te vaak en als het gebeurt hoeft het ook niet zo lang te duren..

2 Te veel activiteiten zijn slopend voor ons
Voetbal, ballet, muziekles, knutselclub er zijn genoeg activiteiten om je kids elke dag bezig te houden, maar te veel activiteiten zijn slopend. Het is dus helemaal niet erg om gewoon thuis te zijn met je kinderen, zonder allerlei clubjes. Net als dat het totaal geen enkel probleem is om de weekenden niet helemaal vol te plannen met activiteiten. Als hooggevoelige moeder kunnen je kinderen heus wel op clubjes en sport, maar wel met mate. Kijk niet te veel naar anderen moeders en deel je week in zoals dat voor jou goed voelt! Neem die momenten van rust met je kinderen om op te laden, je hebt het nodig.

3 We voelen alles
Als je hooggevoelig bent dan je enorm empathisch; je voelt het direct als iemand overstuur is of niet lekker in zijn vel zit. Daarom is het ook zo lastig om als hooggevoelige moeder ook niet elke zorg of stemming van je kinderen te absorberen. Aangezien kinderen soms enorm emotioneel kunnen zijn kan dit ervoor zorgen dat we aan het einde van een dag helemaal leeg zijn. En dit is gewoon niet altijd leuk, punt.

4 Verontrustende nieuwsberichten kruipen onder onze huid
Heb jij dat ook? Dat sinds je moeder bent geworden je helemaal van de kaart kunt zijn door het nieuws? Voel jij je ook snel verdrietig of zelfs depressief door berichten op het nieuws? Berichten die jou niet direct raken, maar waardoor je helemaal van slag bent? Dan doe jij er waarschijnlijk ook goed aan om het nieuws wat minder aan te zetten om zo jezelf te beschermen. Zo ben je relaxter en meer ontspannen rondom je kinderen.

5 We houden van onze kinderen, maar we hebben echt regelmatig breaks nodig
Laat het duidelijk zijn dat we zielsveel van onze kinderen houden, maar iedere moeder heeft af en toe een break nodig. En een hooggevoelige moeder heeft die break net even wat harder nodig. Dit is niet egoïstisch of overdreven, dit is echt noodzakelijk. Dus voel je er alsjeblieft niet schuldig over dat jij je kinderen net wat vaker naar je ouders brengt dan de buurvrouw. Je hebt deze tijd nodig om op te laden en om zo een leukere en betere moeder te zijn!

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Foto Hellofashionblog.com