Relaties

8 manieren om je relatie drastisch te verbeteren

8 manieren om je relatie drastisch te verbeteren

1 Weet dat jij de macht hebt om de kwaliteit van je relatie te verbeteren
Je hebt meer macht over je relatie dan je misschien zelf realiseert. Acceptatie is een mooie kwaliteit, maar soms zijn we te snel met het accepteren van een onprettige dynamiek zonder dat we weten dat we er wel degelijk wat aan kunnen veranderen. Geef jezelf kracht met deze wetenschap en je zult zien dat je ook je relatie krachtiger maakt.

2 Voel je eigen bron van warmte en licht
Wees een inspiratie voor jezelf en voor anderen. Jij hebt het in je om jezelf en de mensen om je heen te inspireren. Breng het beste in jezelf naar boven en je zult automatisch het beste in anderen naar boven brengen. Zet de eerste stap in je relatie en geef de warmte en liefde die je zelf ook graag zou ontvangen.

3 Accepteer anderen (en jezelf) voor wie ze zijn
Iedereen is anders. We hebben allemaal onze positieve punten en we hebben ook allemaal onze eigenaardigheden, we zijn nou eenmaal mens en mensen zijn niet perfect. Accepteer dat jouw partner ook zijn eigenaardigheden heeft, net zoals iedereen. En accepteer jezelf, stop met die kritische blik en geniet van de dingen die er wel zijn.

4 Wees bescheiden
Er zijn altijd mogelijkheden om te leren en om verder te groeien, zelfs wanneer dingen niet fijn voelen of frusterend zijn. Onthoud dat we nooit uitgeleerd zijn en we door elke ervaring, positief of negatief, weer een stukje wijzer worden.

5 Onthoud dat er in relaties voor de meeste dingen een logische verklaring is
Jouw manier is niet dé manier. We zien dingen allemaal anders, hebben andere normen en waarden en hebben andere prioriteiten. Wanneer je iemand zijn of haar manier laat uitleggen zul je zien dat er meestal een een goede verklaring voor zijn of haar gedrag is of acties is.

6 Zorg goed voor jezelf
Probeer te houden van je lichaam, geest en ziel. Doe wat je moet doen om de beste versie van jezelf te zijn. Mediteer, sport, eet gezond en slaap voldoende. Dit zijn de basics, maar doe daarnaast wat je moet doen zodat jij je goed voelt. Goed voor jezelf zorgen zal ervoor zorgen dat jij je stukken beter voelt en dit heeft een positief effect op je relatie. Het is een vicieuze cirkel, maar dan een hele positieve.

7 Heb waardering voor jullie verschillen
Je kunt niet voorkomen dat jullie af en toe botsen in jullie relatie. Jullie zijn twee mensen wiens levens samen zijn gesmolten, maar jullie zijn nog wel twee aparte wezens. Respecteer daarom de verschillen tussen jullie. De diversiteit tussen mensen maakt onder andere het leven leuk.

8 Sommige mensen mag je uit je leven verwijderen
Niet iedereen in je leven is bedoeld om in je leven te blijven. Soms is het moedig afscheid nemen van mensen het beste wat je kunt doen voor jezelf en je relatie. Want het stellen van grenzen is niet egoïstisch, maar gezond. Door sommige mensen niet meer in je leven toe te laten, maak je ruimte voor mensen die er echt toe doen of voor nieuwe mensen.  Twee dingen die jou als persoon gelukkiger maken.